Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Notiks klimatam un drošības jautājumiem veltīta konference

Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācija (DAIF Latvija) 6. novembrī organizēs klimatam un drošības jautājumiem veltītu konferenci “NATO Klimata un drošības jautājumi: Izaicinājumi Latvijas aizsardzībai un drošībai. Iespējas industrijai”. Piedaloties NATO, Aizsardzības ministrijas un NBS pārstāvjiem, NVO, augstskolām, drošības un aizsardzības uzņēmumiem, kā arī Kanādas aizsardzības sektora pārstāvjiem, konference tiks veltīta risinājumiem un turpmākajiem sadarbības soļiem, kas ļautu fiksēt un samazināt CO2 emisijas militārajā jomā Latvijā.

Pērn NATO rīcības plānā ziņots, ka klimata pārmaiņām arī turpmāk būs tieša ietekme uz militāro infrastruktūru un aprīkojuma iespējām, kā arī netiešāka ietekme militārajās misijās, piegādes ķēdēs un alianses drošības vidē gan eiroatlantiskajā zonā, gan plašākā mērogā. Tajā pašā laikā, saskaņā ar NATO klimata pārmaiņu un drošības rīcības plānu “NATO Climate Change and Security Action Plan”, organizācija līdz 2030.gadam plāno samazināt siltumnīcefekta gāzu emisijas vismaz par 45%, līdz 2050.gadam sasniedzot nulles emisijas. 

Turpina Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federācijas priekšsēdētāja Elīna Egle-Ločmele: “Pāreja uz klimatneitralitāti līdz 2050. gadam ir ļoti ambiciozs mērķis un, lai to sasniegtu, ir nepieciešama ļoti strukturēta un pārdomāta pieeja, kur jāiesaistās ne vien aizsardzības struktūrām, bet arī biznesa videi. To pienākums ir veicināt nacionālo drošību un noturīgu, nepārtrauktu darbību, lai nezaudētu fokusu arī NATO klimata mērķu virzībā. Latvijai ir konstanti nepieciešams kāpināt aizsardzības spējas, taču ir vienlīdz svarīgi neaizmirst ilgtspējas mērķus, rodot nozarei piemērotus iespējas un risinājumus.”

Konferences laikā tiks pārrunāta NATO klimata un enerģētiskās drošības joma, aktuālā situācija un nepieciešamie risinājumi klimata izmaiņu radīto izaicinājumu kontekstā aizsardzības jomā Latvijā, kā arī aktuālie pieejamie un iespējamie risinājumi NBS klimata pārmaiņu radīto izaicinājumu kontekstā. Tāpat konferencē piedalīsies ārvalstu partneri, daloties pieredzē par klimata pārmaiņu radīto izaicinājumu risinājumiem aizsardzības jomā.

Konferences noslēgumā paredzēta nozares ekspertu diskusija par iespējamiem risinājumiem un tālākajām iespējām klimata pārmaiņu radīto izaicinājumu risinājumu ieviešanā NBS sadarbībā ar industriju un pētniecības organizācijām. Diskusiju vadīs Latvijas Korporatīvās sociālās atbildības platformas valdes priekšsēdētāja Agnese Alksne-Bensone. 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas