Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Opolajs nolēmis nekandidēt uz KNAB nodaļas vadītāja amatu

Valsts policijas Juridiskā biroja Normatīvo aktu analīzes un izstrādes nodaļas priekšnieks Intars Opolajs nolēmis nekandidēt uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja amatu.

Opolajs iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka KNAB viņš sāks strādāt no 22.aprīļa, tomēr drīz pēc tam viņš atzina, ka precīzs pirmās darba dienas datums nav noteikts. Izrādījās, ka Satversmes aizsardzības birojs (SAB) vērtē viņa atbilstību pielaides valsts noslēpumam saņemšanai.

Tagad Streļčenoka studiju biedrs apliecināja, ka palikšot dienestā Valsts policijā (VP) un viņa lēmumam ir vairāki iemesli, kurus plašāk viņš negribētu komentēt. Amatpersona gan apliecināja, ka KNAB darbinieku konflikts un plānotā reorganizācija KNAB nav starp viņa lēmuma iemesliem.

Lai arī SAB jau jūlijā apstiprināja, ka sniedzis atbildi KNAB par Opolaja pielaidi valsts noslēpumam, amatpersonai nav zināms, kāds bijis SAB lēmums. "Pielaidi izsniedz, kad cilvēks pāriet amatā, bet, ja neuzņemas jauno pienākumu veikšanu, tad attiecīgi pielaide netiek izsniegta. Tāpat es nevarēšu sīkāk komentēt jautājumu par pielaides izsniegšanu, jo to savstarpēji, bez manas līdzdalības, risināja KNAB un SAB," piebilda Opolajs.

Jau ziņots, ka tikmēr, kamēr tiesa KNAB priekšnieka vietnieci Jutu Strīķi vēl nebija atjaunojusi amatā, Streļčenoks sava vietnieka amatu piedāvāja savam studiju biedram Drošības policijas (DP) izmeklētājam Aldim Višņevskim, biroja Iekšējās drošības nodaļas vadītāja amatu - bijušajam DP darbiniekam Jānim Rozem, bet Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītāja amatu - Opolajam. Visi trīs piekrita strādāt birojā, taču viņiem bija nepieciešams sagaidīt SAB atzinumus par valsts noslēpuma pielaides piešķiršanu.

Situācija gan vēlāk nedaudz izmainījās, un darbu KNAB sāka tikai Roze, jo tiesa atjaunoja Strīķi KNAB priekšnieka vietnieces amatā un Višņevskis atgriezās darbā DP.

Strīķi KNAB priekšnieks ar 21.jūliju nolēmis pazemināt amatā par biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas galveno speciālisti iesniegumu jautājumos.

Tikmēr pašā KNAB notiek iekšējā reorganizācija. Streļčenoka rīkojums paredz, piemēram, likvidēt Juridiskās un personālvadības nodaļu, taču plānots KNAB priekšnieka tiešā pakļautībā izveidot Juridisko nodaļu. Tāpat Streļčenoks uzdevis sagatavot rīkojumu par slēgta konkursa piemērošanu uz vakanto Juridiskās nodaļas nodaļas vadītāja amatu.

Savukārt apelācijas instances tiesa 29.septembrī skatīs bijušās Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājas llzes Dravenieces prasību par savu atjaunošanu amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas