Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Opozīcija Munkevicu grib atstādināt no kapitālsabiedrībām

Lai nepieļautu Jūrmalas domes opozīcijas pusē pārgājušās deputātes Marijas Vorobjovas atbrīvošanu no valdes locekles amata pašvaldības kapitālsabiedrībās, opozīcija vēlas atņemt Jūrmalas mēram Raimondam Munkevicam (Jūrmala – mūsu mājas) tiesības lemt kapitāla daļu turētāja vārdā.

Tāpat opozīcija nevēlas pieļaut, ka tiktu lemts par Ls 600 000 līdzfinansējumu SIA Jūrmalas ūdens Eiropas Savienības ūdenssaimniecības projektā, par ko plānots lemt uzņēmuma dalībnieku sapulcē 19.maijā. Kā zināms, 20.maijā opozīcija cer atcelt no amata pašu R.Munkevicu.

Jūrmalas deputātiem kļuvis zināms, ka izsludinātas ārkārtas dalībnieku sapulces pašvaldības kapitālsabiedrībās Dzintaru koncertzāle un Jūrmalas ūdens, teikts pilsētas vicemēra Romualda Ražuka paziņojumā. «Zīmīgi, ka šis dalībnieku sapulces tiek sasauktas tieši 19.maijā, vienu dienu pirms 20.maijā domes sēdē paredzēta balsojumā par Raimonda Munkevica atcelšanu no amata. Tāpēc šodien Jūrmalas domes priekšsēdētājam ir iesniegts pieprasījums sasaukt domes ārkārtas sēdi, lai lemtu par domes priekšsēdētāja Raimonda Munkevica atstādināšanu no kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumiem un šo pienākumu nodošanu Jūrmalas domes Ekonomikas un attīstības nodaļai,» norādīts paziņojumā.

R.Ražuks Diena.lv apstiprināja, ka tādējādi opozīcija vēlas novērst divu lēmumu pieņemšanu. Opozīcija nevēlas pieļaut neatkarīgās deputātes Marijas Vorobjovas atcelšanu no SIA Dzintaru koncertzāle valdes locekles amata, jo tad R.Munkevicam rastos iespēja panākt līguma noslēgšanu ar viņa lobēto SIA Priority par ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu koncertzālē, pret ko M.Vorobjova iebilda.

R.Munkevics neslēpa, ka vēlas atcelt M.Vorobjovu ne tikai no Dzintaru koncertzāles, bet arī SIA Jūrmalas gaisma valdes locekles amata. «Tas, ka es iecēlu Vorobjovu divās valdēs, nav darbiņš, ar kuru es lepotos, bet tāds bija toreizējās koalīcijas lēmums. Es viņu trešdien atcelšu, bet ceturtdien, ja opozīcija atcels mani, viņi var Vorobjovu atlikt atpakaļ,» izteicās R.Munkevics. Pēc viņa teiktā, ja M.Vorobjova pievienojusies opozīcijai un izteikusi R.Munkevicam neuzticību, viņam nākas rīkoties, atceļot pašu M.Vorobjovu. Tāpat R.Munkevicam šķiet, ka opozīcijas īstais mērķis ir panākt, lai nākamajam mēram R.Ražukam rokās būtu mazāka vara, to nododot domes nodaļai, kuru kontrolēs kāds cits deputāts.

R.Ražuks un viņa domubiedri vēlas arī nepieļaut lēmuma pieņemšanu par Ls 600 000 līdzfinansējumu ES Kohēzijas fonda ūdenssaimniecības projektā, kurā no ES var saņemt Ls 13 miljonus, pašvaldībai jāpiedalās ar Ls 2,6 milj., bet Ls 1,5 milj. iegulda Jūrmalas ūdens no saviem līdzekļiem. Sākumā plānotais valsts līdzfinansējums atteikts. Ls 600 000 nepieciešami tūlīt, lai sāktu projektu. «Iepriekšējā mēra Ģirta Trenča darbības dēļ Valsts kase mums atsaka aizdevuma izsniegšanu, un atliek aizņemties komercbankās, kas ir neizdevīgi, tāpēc šis nav īstais laiks lemšanai par tik lielu aizņēmumu. Vispirms jāmēģina vienoties ar Finanšu ministriju, ka viņi mums uzticas un tomēr dod iespēju aizņemties no valsts,» norādīja R.Ražuks.

R.Munkevics atzina, ka nav domājis, kurā datumā sasaukt ārkārtas sēdi, jo viņam jau esot beidzies darba laiks, un viņš par to domāšot pirmdien. Lai opozīcija panāktu, ka jautājumu par R.Munkevica atcelšanu iekļauj jau 20.maija kārtējās domes sēdes darba kārtībā, vajadzīgas 10 deputātu balsis, bet opozīcijai ir deviņas. R.Munkevics ir gatavs izmantot savas tiesības ārkārtas sēdi sasaukt tikai 24.maijā, kad beidzas likumā noteiktais termiņš. R.Ražuks izteicās, ka «vienalga tā stunda sitīs», pieļaujot, ka desmit balsis opozīcija arī nesavāks. Toties ar esošajām deviņām tai pilnīgi pietiek, lai R.Munkevicu no mēra amata atceltu un vietā ievēlētu R.Ražuku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas