Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Pabriks un Kalniņš pēc traģiskā negadījuma sazinājušies ar kolēģiem Albānijā

Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš pēc pirmdien Ādažu poligonā notikušā nelaimes gadījuma sazinājušies ar kolēģiem Albānijā, lai izteiktu līdzjūtību, portāls Diena.lv uzzināja Aizsardzības ministrijā.

Jau vēstīts par traģisko nelaimes gadījumu, kurā pirmdien plkst. 9.13 militāro apmācību laikā Ādažu poligonā dzīvību zaudēja viens Albānijas bruņoto spēku karavīrs un divi tika ievainoti.

Pabriks sazinājies ar Albānijas aizsardzības ministri Oltu Džačku, izsakot visdziļāko līdzjūtību, kā arī novēlot drīzu atveseļošanos abiem karavīriem, kas turpina ārstēšanos slimnīcā.

“Savā un Latvijas tautas vārdā izteicu visdziļāko līdzjūtību aizsardzības ministrei, karavīra ģimenei un visai Albānijas tautai saistībā ar šodienas negadījumu, kurā bojā gāja Albānijas karavīrs,” uzsver Pabriks. “Novēlu veiksmīgu un ātru atveseļošanos karavīriem, kas ārstēšanos turpina slimnīcā Latvijā. Es uzmanīgi sekošu līdzi izmeklēšanas gaitai, lai turpmāk novērstu šādu negadījumu atkārtošanos.”

NBS komandieris Kalniņš ir sazinājies ar Albānijas bruņoto spēku komandieri brigādes ģenerāli Bardil Kolčaku, lai izteiktu līdzjūtību negadījumā bojāgājušā karavīra tuviniekiem un Albānijas bruņotajiem spēkiem:

“Šajā skumjajā brīdī Latvijas Bruņoto spēku vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā karavīra tuviniekiem ar lielo zaudējumu un esam kopā ar mūsu sabiedrotajiem. No Nacionālo bruņoto spēku puses vēlu ātru izveseļošanos karavīriem slimnīcā, kā arī sniegsim visu nepieciešamo atbalstu karavīru tuviniekiem un mūsu sabiedrotajiem,” norāda Kalniņš.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Latvijā dienesta pienākumus pilda aptuveni 20 nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas inženieri no Albānijas.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. 

Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Top komentāri

jautājuma
j
Vai Pabrikam nebūtu jāatkāpjas, ka miera laikā šeit iet bojā sabiedroto karavīri?
kgb
k
Albāņiem labāk padodas prostitūcijas kontrole R Eiropā, ne mīnu meklēšana Latvijā. Sapieris kļūdās reizi dzīvē. Varbūt Latvijā izsludināt 3 dienu sēras un izsludināt metu konkursu albāņu militārpersonas piemiņas monumenta būvei?
Labais
L
Eij,Pabrik,vaj gadījumā negribi vērsties pie Latvijas iedzīvotājiem-kādus negatīvus pārsteigumus gaidīt Latvijas iedzīvotājiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas