Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta - Sestdien uz laiku atsāks darboties fotoradari

Pēc divu nedēļu ilgām sarunām Valsts policija (VP) piektdien panākusi vienošanos ar uzņēmumu V-Traffic (iepriekš - Vitronic Baltica un partneri) par fotoradaru darbības atjaunošanu.

Fotoradari ātruma pārkāpumus uz Latvijas ceļiem atsāks fiksēt jau sestdien, 13.oktobrī, no plkst.7, un tie darbosies ne ilgāk kā līdz šā gada 31.decembrim, pastāstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāve Gunta Skrebele.

Sākotnēji uz Latvijas ceļiem tiks izvietoti ne mazāk kā 20 fotoradari, jo pārējām mērierīcēm patlaban tiek veikta tehniskā apkope, taču pēc apkopes pabeigšanas "ierindā" atgriezīsies arī pārējie radari.

Pirmos fotoradarus jau rīt plānots izvietot Rīgā un tās apkārtnē, ņemot vērā gan satiksmes intensitāti, gan tumšos laika apstākļus, kā arī pēdējā laikā notikušos traģiskos ceļu satiksmes negadījumus. Tikmēr pārējos Latvijas reģionos pastiprinātā režīmā turpinās dežurēt ceļu policijas ekipāžas, preses brīfingā žurnālistiem pavēstīja IeM valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Pārejas periodā gan stacionāro, gan pārvietojamo fotoradaru dislokācijas vietas būs norādītas VP interneta mājaslapā.
Šodien panāktā vienošanās paredz, ka V-Traffic nodrošinās fotoradaru darbību vismaz 12 stundas diennaktī atbilstoši VP norādītajām vietām, izņemot laiku, kad mērierīces objektīvu iemeslu dēļ nebūs darboties spējīgas.

Arī laikā, kamēr būs spēkā pagaidu vienošanās, komersants saņems 35% no faktiskajām iedzīvotāju soda naudās samaksātajām summām par tiem pārkāpumiem, kurus mērierīces būs fiksējušas. Nekādu citu samaksu komersants no valsts nesaņems.

Par katru konstatēto V-Traffic pārkāpumu, kas nebūs savlaicīgi novērsts, VP varēs no šī komersanta prasīt līgumsodu 200 latu apmērā, skaidroja Pētersone-Godmane.

Vienlaikus policija būs tiesīga izbeigt pagaidu vienošanos arī pirms 31.decembra, ja komersants septiņu dienu laikā pēc VP rakstiska brīdinājuma nebūs novērsis saistību neizpildi.

Tāpat VP būs tiesīga jebkurā brīdī vienpusēji izbeigt pagaidu vienošanos, desmit dienas iepriekš par to paziņojot V-Traffic. Līgumu varēs izbeigt, arī pusēm savstarpēji vienojoties.

Kā ziņots, 28.septembrī tika izbeigts starp VP un V-Traffic noslēgtais līgums par fotoradaru ieviešanu uz Latvijas ceļiem. Dažas dienas pirms šī līguma laušanas valdība uzdeva IeM divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja "Vitronic GmbH" ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem.

Kamēr IeM vērtē minēto iespēju, VP veica pārrunas ar V-Traffic par pagaidu vienošanās noslēgšanu, lai fotoradari uz valsts ceļiem atsāktu funkcionēt un darbotos tik ilgi, līdz būs lielāka skaidrība par to nākotni.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas