Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

papildināts (11:24) LTV vadība: Televīzijas prioritāte ir nacionālā kultūra

Viena no sabiedriskās televīzijas satura prioritātēm kopumā ir nacionālā kultūra - kvalitatīvi kultūras raidījumi un kultūras notikumu atspoguļošana, uzsvērusi Latvijas Televīzijas (LTV) valde, ņemot vērā publiskajā telpā notiekošo diskusiju par kultūras raidījumu 100g kultūras

Jau ziņots, ka no 27. maija  LTV1 kultūras raidījuma 100 grami kultūras raidlaiks no pašreizējiem plkst. 19.30 ir pārlikts uz plkst. 23.15, portālam Diena.lv atzina raidījuma producente Ieva Rozentāle.

100 grami kultūras vadītāja Kristīne Želve Dienai.lv atzina, ka "tas ir raidījuma finišs". "Es esmu droša, ka tik vēls raidlaiks būs pārāk liels apgrūtinājums mūsu skatītājiem. Diezgan droši varu teikt, ka tik vēlu naktī kultūras raidījums ilgi nenoturēsies. Tā ir LTV valdes attieksme pret kultūru. Ar raidījuma veidotājiem par šādām izmaiņām neviens nerunāja, mūs vienkārši par to informēja, to pasniedzot kā valdes lēmumu," portālam Diena.lv stāstīja K.Želve.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte piektdien gan norādījis - "saistībā ar raidījumu 100g kultūras publiskajā telpā ir izskanējuši neprecīzi apgalvojumi". "Gribētu nedaudz nomierināt iekarsušos diskusijas dalībniekus, jo LTV valdes nolūks ilgtermiņā ir sekmēt kultūras raidījumu attīstību LTV. Tieši nacionālā kultūra līdzās informatīvi analītiskām pārraidēm ir viena no sabiedriskās televīzijas satura prioritātēm. Programmu laika un plānošanas aspekti ir diskusijas jautājums, tādēļ plānojam nākamnedēļ tikties ar raidījuma 100g kultūras veidotājiem, atbildīgajiem redaktoriem un kanālu vadītājiem, lai pārrunātu auditorijas piesaistes un kultūras raidījumu attīstības jautājumus," izplatītajā paziņojumā uzsvēris I.Belte.

LTV valde uzsver, ka nacionālās kultūras loma sabiedriskajā televīzijā ir jārisina arī plašāk – raugoties uz to, lai ilgtermiņā palielinātu kultūras raidījumu auditoriju un nozīmīgumu. LTV stratēģiskais uzdevums ir gan Dziesmu un Deju svētku iemūžināšana, gan teātra izrādes latviešu valodā, gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.

Kā vēstīts, neoficiāli zināms, ka raidījuma 100 grami kultūras vietā paredzēts demonstrēt šovu Lauku sēta.

Tikmēr interneta vidē Kultūras alianse izplatījusi petīcju Pret kultūras diskrimināciju LTV, kura aicina parakstīties pret raidījuma 100 grami kultūras pārcelšanu no raidlaika 19.00 uz 23.15. Petīcijā norādīts, ka nepieņemams ir princips, ka sabiedriskā televīzija savu popularitāti mēģina vairot samazinot LTV programmas kvalitāti. Izplatītajā paziņojumā izteikts arī aicinājums LTV vadībai tikties ar Kultūras alinasi, lai informētu par LTV kultūras raidījumu stratēģiju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas