Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (15:34) - Ušakovs brīdinājis Rīgas ielu uzturētājus par paviršo darbu

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) šodien tikās ar to privātajiem sniega tīrīšanas uzņēmumiem un izteica kategorisku neapmierinātību ar darbu kvalitāti, portālu Diena.lv informēja Rīgas dome.

"Šodien redzamā paviršā ielu tīrīšana  rada neērtības visiem rīdziniekiem, kā arī daudzajiem pilsētas viesiem, kas ieradušies pilsētā  sakarā ar Latvijas prezidentūras pasākumiem. Tas ir nepieļaujami," viņš norādījis.

Šiem uzņēmumiem tiekot dota iespēja martam pierādīt, ka viņi ar saviem pienākumiem tiek galā, pretējā gadījumā ceļu tīrīšanu uzņemšoties pati pašvaldība.

Dome līgumus par sniega tīrīšanu noslēgusi ar uzņēmumiem Ceļu pārvaldeRīgas tilti, Roadeks un Pilsētas Eko serviss.

Tēma par apstākļiem Rīgas ielās plaši aprunāta arī sociālajos tīklos.

Pastiprināti kontrolēt ietvju attīrīšanu no sniega un apledojuma atbilstoši normatīvo aktu prasībām uzdots Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai, ziņo aģentūra LETA.

Nedēļas laikā, neskaitot piektdienu, Rīgas domes Administratīvā inspekcija noformējusi 170 protokolus par nenotīrītām gājēju ietvēm. Kopš decembra pilsētā konstatēti vairāk nekā 200 šāda veida pārkāpumu. Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus par savlaicīgu ietvju neattīrīšanu no sniega un apledojuma. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām - 1400 eiro.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR) atgādina, ka gadījumā, ja gājējiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskā ceļā. Par negadījumiem netīrītu ietvju dēļ nekavējoties jāziņo Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Šo institūciju noformēti protokoli var kalpot par pamatu iespējamai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā. Juridiskas konsultācijas var saņemt Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, iepriekš piesakoties par bezmaksas informatīvo tālruni 80000800.

Tāpat par neapmierinošu ielu tīrīšanas kvalitāti iedzīvotāji aicināti informēt Satiksmes vadības centru pa bezmaksas informatīvo tālruni 80003600 vai zvanīt Satiksmes departamentam pa tālruni 67012703, informē domē.

(papildināta 6.-9. rindkopa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas