Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

papildināts (16:39) NA nemierā ar EM aprēķiniem uzturēšanās atļauju jautājumā un draud pamest valdību

Nacionālā apvienība (NA) reaģējusi uz Ekonomikas ministrijas (EM) piedāvātajiem aprēķiniem, līdz cik darījumiem gadā varētu mazināt kvotu darījumiem ar nekustamajiem īpašumiem, pēc kuriem tiek izsniegtas uzturēšanās atļaujas. NA draud, ka, pieņemot šos aprēķinus, nākamā gada budžetu atbalstīt nevarēs un "tādā valdībā palikt nevarēs", pirmdien žurnālistiem pavēstīja NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Vienotības un Reformu partijas vadība pirmdien pēc abu pušu tikšanās darīja zināmu, ka par pamatu tālākai diskusijai koalīcijā ņems Ekonomikas ministrijas (EM) piedāvāto priekšlikumu termiņuzturēšanās atļauju jautājumā noteikt 1000 darījumu kvotu. Savukārt NA iepriekš izteicās, ka būtu ar mieru atbalstīt šo darījumu ierobežojumu līdz 700-750, un katru gadu šī kvota samazinātos par 150 līdz 200. Savukārt 2017.gadā valdība varētu lemt par šīs programmas slēgšanu.

EM aprēķini NA neapmierinot. Dzintars paziņojis, ka apvienībai šāds piedāvājums nav pieņemams un, ja netiks panākts kompromiss, tad NA nebalsošot par 2014.gada valsts budžetu un šādā valdībā nepaliks.

Savukārt premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) uz jautājumu, vai varētu piekrist zemākai kvotai, teica, ka tā ir "bāze turpmākajām sarunām" un ka viņa izteiktais piedāvājums NA par 700-750 kvotām atšķirībā no EM priekšlikuma nav bijis balstīts uz konkrētiem aprēķiniem.

Reformu partijas vadītājs Edmunds Demiters, atzina, ka RP atbalsta EM aprēķinos balstīto redzējumu, ka 1000 ir minimālais atbalstāmais nekustamo īpašumu darījumu skaits, pēc kuriem tiek izsniegtas uzturēšanās atļaujas. Tas attaisnotu ieceri par investīciju fonda izveidi.

Lūgts komentēt NA izteikumus un biedēšanu ar valdības pamešanu, Demiters atzina, ka neatbalsta NA mēģinājumu izvirzīt termiņuzturēšanās atļaujas pret ieguldījumu nekustamajā īpašumā kā vienīgo ļaunumu valsts drošībai, bet Dzintara izteikumus nosauca par sakāpināti emocionāliem.

Savukārt NA un RP "sabloķēšanās" nozīmējot vien to, ka abu partiju politiķi apņēmušies "rūpīgāk izvērtēt darba kārtībā esošos jautājumus", uzsvēra Demiters. Tas noteikti nenozīmējot, ka tad, ja NA izietu no koalīcijas, RP tai sekotu.

"Meklēsim kompromisu. Vai tad pirmā reize šo gadu laikā, kad koalīcijā ir viedokļu atšķirības?" jautāja Demiters un atgādināja, ka kopsaucējs jāatrod līdz 17.oktobrim, kad Saeimā paredzēts lemt par nākamā gada budžetu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Naktī vietām gaidāms pērkona negaiss

Tuvākajā diennaktī Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas naktī uz sestdienu daudzviet atnesīs īslaicīgu lietu, prognozē sinoptiķi.

Jēkabpilī pārspēts jūnija karstuma rekords

Piektdien Zīlānu novērojumu stacijā, Jēkabpilī, gaisa temperatūra sasniedza +32,9 grādus, pārspējot ne tikai 28.jūnija, bet arī visa mēneša karstuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas