Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināts (17:36) - Pārdos visā Baltijā strādājošo ziņu aģentūru BNS un mediju monitoringu

Starptautiskais mediju koncerns Alma Media ar Somijas kapitālu nolēmis pārdot BNS grupu, vēsta Lietuvas biznesa ziņu izdevums Verslo žinios.

Pēc tā rīcībā esošās informācijas, potenciālos pircējus īpašnieki meklē visās trijās Baltijas valstīs. Pārdošanas cena nav noteikta, īpašnieki plāno izraudzīties pircēju pēc augstākās piedāvātās cenas, kas viņus apmierinātu.

Helsinku biržā kotētās Alma Media pārstāvji uz Lietuvas izdevuma jautājumiem nav atbildējuši, savukārt Lietuvas ziņu aģentūras BNS direktore Jurga Eivaite minēto informāciju nav nedz apstiprinājusi, nedz noliegusi. "Ne jau man uz šo jautājumu būtu jāatbild. Tas ir īpašnieku ziņā," viņa sacījusi.

Kā biznesa portālam Nozare.lv norāda Alma Media pārstāvis Rauno Heinonens, izskanējusī informācija ir balstīta uz mediju tirgū esošajām pastāvīgajām baumām, kas cirkulējot jau vairākus gadus, tāpēc kompānija par šo jautājumu nesniegs nekādus komentārus.

Savukārt BNS Latvija valdes priekšsēdētāja Sigita Kirilka atzīmē - tā kā viņa ir tikai vienas BNS grupas daļas vadītāja, tad viņas kompetencē nav sniegt komentārus par īpašnieku līmeņa iespējamiem vai neiespējamiem darījumiem. Taču minēto informāciju viņa ne apstiprina, ne noliedz.

Laikrakstam gan izdevies sazināties ar BNS pārvaldošās Somijas uzņēmumu grupas Kauppalehti Oy izpilddirektoru Juhu Petri Loimovuori, bet arī viņš atteicies oficiāli apstiprināt ziņu par BNS grupas pārdošanas plāniem.

"Manuprāt, Baltijas valstu tirgos ļoti bieži tiek izplatītas baumas, es nevaru tās komentēt," viņš sacījis.

Pie Alma Media piederošās Kauppalehti Oy grupas specializācija ir biznesa informācija.

Aicinājumu apsvērt BNS grupas iegādes iespējas esot saņēmušas arī vairākas lielas Lietuvas mediju kompānijas. Divi uzņēmēji, kas lūguši neizpaust viņu identitāti, izdevumam sacījuši, ka vismaz pagaidām šis pirkums viņus neesot ieinteresējis.

BNS grupai pieder ziņu aģentūra BNS un mediju monitoringa uzņēmumi Mediaskopas, Mediju Monitorings, ETA Uudistetalituse.

Tirgū jau kādu laiku tiek runāts, ka BNS uzņēmumu grupas darbība neattīstās tik sekmīgi, kā to gribētu tagadējie īpašnieki. Grupas darbības rādītājus augstāk palīdzot turēt Lietuvas Mediaskopas.

Pēc avīzes datiem, Lietuvas aģentūras BNS pārdošanas ieņēmumi pērn sarukuši par 6,7% - līdz 3,09 miljoniem litu (630 360 latu). 2011.gadā aģentūra strādāja ar 18 552 litu (3710 lati) peļņu un tās apgrozījums sasniedza 3,31 miljonu litu (662 000 lati), bet pērn BNS cieta 118 894 litu (23 778 lati) zaudējumus.

4., 5.rindkopā pievienots "Alma Media" un "BNS-Latvija" komentārs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas