Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

papildināts (19:11) - FOTO: Ugunsgrēks Rīgas cirkā likvidēts; bojā gājis pitons

Šodien Rīgas cirkā ugunsgrēka platība bija 120 kvadrātmetri un ugunsgrēkā bojā gājis viens pitons, šodien žurnālistiem pēc ugunsgrēka lokalizācijas pastāstīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Intars Zitāns.

Izsaukums par ugunsgrēku saņemts ap plkst.15.37, to izdevies stundas laikā lokalizēt. Ugunsdzēsēji notikuma vietā darbu turpina un ar speciālu termokameru pārmeklē visas telpas, lai konstatētu, vai vēl kaut kur nevarētu izcelties atkārtots ugunsgrēks. Plkst. 18.26 ugunsgrēks likvidēts.

Dzīvnieku un cilvēku evakuācija notikusi salīdzinoši veiksmīgi, lai arī viens nelaimē bijā gājis pitons, visticamāk, no pārāk lielā karstuma un sadūmojuma.

Ugunsdzēsēji no konkrētiem minējumiem par ugunsnelaimes iemesliem atturas, jo iespējamos cēloņus noskaidros policija. Ugunsgrēks bija gana sarežģīts, jo pati ēka ir veidota no koka konstrukcijām un daudzām telpām. Ugunsgrēkam bija noteikts rangs numur divi, kas nozīmē, ka tas ir īpaši paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks un tā dzēšanā jāiesaista liels glābēju skaits.

Ja liesmas būtu pārsviedušās uz kupolu, tad sekas būtu daudz nopietnākas, aģentūrai LETA norādīja Zitāns.

Kā norādīja Zitāns, VUGD kompetencē nav tiesību ne aizliegt, ne atļaut cirkam turpināt darbību. Dzīvniekus, kamēr telpas nav pilnībā izvēdinātas un pārmeklētas, telpās vest vēl nevar. Ugunsdzēsēji rīt varētu sniegt informāciju par to, kad pēdējo reizi cirkam veikta ugunsdrošības pārbaude.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas (VKPAI) darbinieki piektdien apsekos Rīgas cirku, lai noteiktu ugunsgrēka radītos kultūrvēsturiskos zaudējumus, aģentūrai LETA pastāstīja VKPAI Rīgas reģionālās nodaļas vadītājs Jānis Asaris. Viņš norādīja, ka Rīgas cirks ir iekļauts kultūrvēstures pieminekļu sarakstā. Pagaidām nav zināms, cik ilgu laiku varētu aizņemt zaudējumu noteikšana.

Kopumā notikuma vietā bija ieradušies ap 50 ugunsdzēsēji un 13 transportlīdzekļi. Ņemot vērā lielo izsaukumu skaitu šajā konkrētajā laikā, dienests piesaistīja astoņus ugunsdzēsējus no brīvajām maiņām.

Rīgas cirks ir uzbūvēts pirms vairāk nekā 100 gadiem - 1888.gadā. Kopš tā laika cirka nams piedzīvojis maz pārmaiņu - visā tā pastāvēšanas laikā rādītas cirka izrādes. 1878.gadā zemes gabalu, uz kura tagad uzbūvēts cirks, savā īpašumā iegādājās tolaik slavenais cirka mākslinieks Alberts Salamonskis. 1986.gadā Rīgas pašvaldība atzina Rīgas cirku par vietējas nozīmes arhitektūras pieminekli.

Saskaņā ar Firmas.lv datiem VAS Rīgas cirks pieder valstij Kultūras ministrijas personā. 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 971 926 eiro un tas strādāja ar 76 043 eiro zaudējumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas