Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināts (22:27) - Straujuma Dreimanei piedāvājusi strādāt Kultūras ministrijā

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) piedāvājusi Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei pāriet darbā uz Kultūras ministriju, otrdien vēsta LTV raidījums Panorāma.

Straujuma izteikusi Dreimanei piedāvājumu pāriet strādāt uz Kultūras ministriju darbā, jo tur pielaide valsts noslēpumam nav nepieciešama. Tomēr Dreimane no piedāvājuma atteikusies un pārsūdzējusi lēmumu atņemt viņai pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, ziņoja LTV.

Dreimane aģentūrai LETA apstiprināja, ka viņai šāds piedāvājums izteikts, bet to esot noraidījusi divu apsvērumu dēļ. Pirmkārt, noraidījums saistīts ar to, ka patlaban pielaides valsts noslēpumam jautājumā ir pārsūdzības process, otrkārt, tāpēc ka šis amats neesot līdzvērtīgs pašreizējam amatam, jo viņai piedāvāts Kultūras ministrijas Stratēģijas departamenta vadītāja amats.

Viņa skaidro, ka tas ir būtisks pazeminājums amatā, kam neesot nekāda pamata. "Līdzšinējā amatā man abos periodos ir bijis augsts novērtējums, teicami - Valda Dombrovska laikā un ļoti labi pašreizējās valdības vadītājas laikā," piebilda Dreimane.

Jau vēstīts, ka Satversmes aizsardzības birojs Dreimanei atņēmis pielaidi valsts noslēpuma jautājumiem, un viņa tiks atbrīvota no amata.

Dreimane uzsvērusi, ka pirms pielaides anulēšanas SAB darbinieki nav veikuši pārrunas ar viņu, tādējādi pārkāpjot klasificētajā Ministru kabineta instrukcijā noteikto procedūru, kā arī ignorēja sacīkstes un vienlīdzības principa ievērošanu. SAB gan vairākas reizes ir aicinājis Dreimani ierasties birojā, taču ierēdne sūrojas, ka viņai četras reizes atteikts uz SAB ierasties ar personīgo advokātu. "Uzskatu šo faktu par būtisku procedūras pārkāpumu speciālās atļaujas anulēšanas procesā. Uzskatu, ka valsts drošības iestāde SAB lēmumu pieņēmusi prettiesiski, balstoties uz savu subjektīvo izpratni un interpretāciju par man nezināmiem faktiem," pauž Dreimane.

(ziņa papildināta ar 3. un 4. rindkopu) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas