Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Zemessargs ar triecienšauteni G-36 pārbaudes vingrinājuma Arona 2017 laikā

Par 13 miljoniem eiro iepirks triecienšautenes robežsargiem un zemessargiem

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) noslēguši 13 miljonus eiro vērtu līgumu par triecienšauteņu HK G-36 iegādi bruņoto spēku un robežsardzes vajadzībām, portāls Diena.lv uzzināja Aizsardzības ministrijā. Papildus triecienšautenēm G-36, vispārīgā vienošanās un līgums paredz arī cita bruņojuma iegādi. Pirmās ieroču piegādes gan NBS, gan Valsts robežsardzes vajadzībām ir plānotas 2018. gadā.

"Triecienšauteņu iegāde un pārējo līgumā iekļauto ieroču iegāde nodrošinās Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes karavīrus, kā arī robežsargus ar viena veida un modernākiem ieročiem. Tas ir vēl viens solis ciešākas sadarbības un attīstības virzienā, ko bijām apņēmušies pildīt un šobrīd pildām," norāda aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Ar triecienšautenēm G-36 Nacionālajos bruņotajos spēkos ir apbruņoti regulāro spēku vienību karavīri, pakāpeniski ar tām tiek pārapbruņotas arī Zemessardzes vienības, nomainot triecienšautenes AK-4.

Saskaņā ar Valsts aizsardzības koncepciju NBS likumā paredzētajos valsts apdraudējuma gadījumos Valsts robežsardze piedalās valsts aizsardzības nodrošināšanā, pārejot NBS sastāvā un pildot tiesību aktos un rīcības plānošanas dokumentos noteiktos uzdevumus. NATO standartiem atbilstošu un Nacionālo bruņoto spēku lietojumā esošu triecienšauteņu G-36 iegāde ļauj plānot savstarpējo savietojamību bruņojuma jomā miera laikā un apdraudējuma gadījumos, pausts ministrijas izplatītajā paziņojumā.

Nacionālie bruņotie spēki triecienšautenes G36 lieto kopš 2006. gada, tostarp starptautisko operāciju rajonos Āzijā un Āfrikā. 2016. gadā līgumu par triecienšauteņu G-36 iegādi noslēdza Lietuvas Bruņotie spēki un arī Francijas Nacionālās policijas speciālā vienība Brigade Anti-criminalite.

 

 

Top komentāri

Janka
J
Spriežot kā satraukušies okupantu pēcteči - ļoti pareizs līdzekļu ieguldījums...
>:-)
&
krievnacistiem un viņu līdzskrējējiem , KĀ AR SIRPI ,PA OLĀM :D
eksis
e
Ņaudniecībai šoreiz nav pamata. Ar šitiem verķiem latviešu tauta pati vispirms tos utainos un pēc tam tos zilipēlēkos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas