Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Paščenkovu tur aizdomās par kukuļņemšanas atbalstīšanu; viņa savu vainu neatzīst

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes Protokolu nodaļas vadītāju Ļenu Paščenkovu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji tur aizdomās par kukuļņemšanas atbalstīšanu, taču pati Paščenkova savu vainu kategoriski noliedz.

Kā atzina Paščenkovas advokāts Artūrs Zvejsalnieks, kriminālprocess ir par kukuļošanas noziegumiem, taču to, vai otra lietā aizturētā ierēdne - Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītāja Ārija Stabiņa - tiek turēta aizdomās tieši par kukuļņemšanu, advokāts nezināja teikt.

Paščenkovai KNAB izmeklētāji inkriminē noziedzīga nodarījuma, kas paredzēts Krimināllikuma (KL) 320.panta 3.daļā, atbalstīšanu.

KL 320.panta 3.daļa ir par kukuļņemšanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā, vai ja to izdarījusi izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja kukulis pieprasīts. Par šādu nodarījumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Pretēji Stabiņai Paščenkovu KNAB izmeklētāji nav prasījuši apcietināt, līdz ar to patlaban viņai ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, apstiprināja Zvejsalnieks.

Advokāts arī uzsvēra, ka KNAB izmeklētāji aizturētajām personām un viņu aizstāvjiem nav izpauduši, par kādām naudas summām lietā ir runa, tāpat arī neesot zināms, kas tieši aizturētajiem tiek pārmests, proti, no izmeklētāju puses esot izskanējušas tikai "vispārīgas frāzes," bet nekā konkrēta, sacīja Paščenkovas advokāts.

Kā ziņots, Zvejsalnieks jau ir vērsies Ģenerālprokuratūrā, sūdzoties par izmeklētāju izdarīto spiedienu pret viņa klienti. Paščenkovu KNAB darbinieki esot aizturējuši tieši viņas 50.jubilejā, nakts vidū, un piedāvājuši sievieti nekavējoties atbrīvot, ja viņa liecinās pret savu priekšnieci Stabiņu. Pretējā gadījumā izmeklētāji solījuši prasīt tiesai apcietināt Paščenkovu.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki pirmdienas vakarā veica kratīšanu Mājokļu un vides departamentā, tostarp Stabiņas kabinetā. Tika aizturēta Stabiņa un Paščenkova. Stabiņai trešdien Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks atzina, ka šajā lietā ir aizturētas vairākas personas, taču plašāku informāciju nesniedza. Viņš apstiprināja, ka lieta ir saistīta ar kukuļošanu.

Savukārt Rīgas domes darbinieki pieļauj, ka Stabiņa varētu būt prasījusi papildu samaksu par mājokļa piešķiršanu no tiem cilvēkiem, kuriem pienākusi rinda uz jauno mājokli. Vēl domes darbinieki min iespējamu dokumentu viltošanu, taču nevienai no šīm versijām pagaidām nav gūts apstiprinājums.

Rīgas domes Revīzijas un audita pārvalde sāks pārbaudi gan par piešķirtajiem dzīvokļiem, gan arī pārliecinoties, vai uz dokumentiem nav konstatējami viltoti zīmogi. Pārbaude varētu ilgt vismaz mēnesi, jo tiks pārbaudīti visi dzīvokļa darījumi no 2009.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas