Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pašlaik nav plānots izvērst papildu gultas Covid-19 pacientiem

Pagaidām nav plānots izvērst papildu gultas Covid-19 pacientiem, otrdien valdības sēdē sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš informēja, ka pašlaik Covid-19 pacientiem 31 stacionārā ir izveidotas 2162 gultasvietas. Vienlaikus pirmdien sasniegts hospitalizēto rekords - 1605 Covid-19 pacienti.

"Paredzams, ka pēc mājsēdes beigām varētu būt zināms infekcijas gadījumu skaita pieaugums," atzina amatpersona, skaidrojot, ka augstā slimnīca noslodze saglabāsies vēl ilgāku laiku atkarībā no sabiedrības epidemioloģiskās uzvedības.

Pašlaik gultasvietu noslodze stacionāros ir 75%, kas, pēc Pavļuta teiktā, ir pieņemams līmenis. Šāda noslodze ir arī intensīvās terapijas gultasvietās, kas paredzētas Covid-19 slimniekiem ar smagu slimības gaitu.

"Šobrīd papildu gultas mēs klāt neliksim, ja neredzēsim, ka situācija un hospitalizācija to pieprasa. Mēs esam kaujas gatavībā, bet šobrīd bez vajadzības papildu gultas neliksim," sacīja Pavļuts, piebilstot, ka nākamais solis tiks sperts, ja noslodze sasniegs 80%.

Veselības nozare plāno pievērst uzmanību intensīvās terapijas gultu aprīkošanai, ko ļauj paveikt iepriekš pieņemtie valdības lēmumi, ka arī palīdzība, kas saņemta no citām valstīm. Tāpat paralēli tiek risināti cilvēkresursu pieejamības jautājumi.

Plānots arī izvērtēt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darba algoritmus lēmumu pieņemšanā pirmsslimnīcas etapā, lai sasirgušie nonāktu stacionāros pēc iespējas savlaicīgāk.

Jau ziņots, ka pirmdien Covid-19 pacientu skaits Latvijas slimnīcās palielinājies no 1563 līdz 1605.

Šis ir līdz šim lielākais slimnīcās vienlaikus esošo Covid-19 pacientu skaits. Iepriekšējais rekords tika fiksēts 1.novembrī, kad stacionāros vienlaikus ārstējās 1592 Covid-19 pacienti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas