Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pastaigu plānošanai Rīgas mežos pieejama digitālā karte

Pastaigu maršruta plānošanai Rīgas mežos ir pieejama digitālā karte mdps.rigasmezi.lv, kurā atrodama informācija par meža teritorijām ar stigām un takām, informēja pašvaldības SIA Rīgas meži sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Ronija Dreimane.

Uzņēmumā pauda, ka pastaigas dabā ir vitāli svarīgas laikā, kad vairums Latvijas iedzīvotāju strādā no mājām un pavada laiku telpās. Gādājot, lai cilvēki pastaigātos dabiskos mežos un nedrūzmētos populārākajās dabas takās, Rīgas meži piedāvā digitālu rīku ar informāciju maršrutu plānošanai. Atverot lapu mdps.rigasmezi.lv, dažādos slāņos iespējams redzēt mežu teritorijas ar stigām un takām, kā arī brīdinājumus par sāktu vai plānotu mežizstrādi.

Sākotnēji karte izveidota Rīgas mežu darba vajadzībām. Digitālā karte pielāgota uzņēmuma ģeogrāfiskās informācijas sistēmai, ar kuras palīdzību iespējams izplatīt informāciju par rekreācijai piemērotām teritorijām.

"Svaigo gaisu var ieelpot priežu mežos, kas aug visapkārt Rīgai. Ja ir vēlme atpūsties meža teritorijā bez drūzmēšanās, aicinām pastaigās doties kādā no Rīgas mežiem piederošajiem un aprūpētajiem 60 000 hektāru mežiem, kas atrodas apmēram 50 kilometru rādiusā ap Rīgu," pauda Dreimane.

Viņa skaidroja, ka Rīgas meži piedāvā informāciju ar teritorijām, kas ir piemērotas atpūtai mežā un kurām var piekļūt ar automašīnu, sabiedrisko transportu un velosipēdu.

Vienlaikus uzņēmums aicina ņemt vērā, ka brīvdienās mežā var notikt dzinēju medības. Par to liecina daudz mašīnu uz ceļa, šāvienu būkšķi un dzinēju sasaukšanās. Tāpēc labāk uz mežu doties košās drēbēs un uzgaidīt, kamēr mednieki dodas uz nākamo nogabalu.

Tāpat iedzīvotāji aicināti ņemt līdzi maisiņu atkritumiem un ievērot mežsaimnieku un dabas sargu lūgumu "ko dabā atnesi, to aiznes". Tiek arī atgādināts, ka Rīgas mežos eglītes cirst nedrīkst.

Ar piedzīvoto pastaigās pa Rīgas mežiem uzņēmums aicina dalīties sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #ejmeza. Foto, video un ierakstu autoru vidū uzņēmums ar datorprogrammas palīdzību izlozēs un dāvinās kādu no Rīgas ekotūrisma ceļvežiem.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas