Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Patvēruma meklētājiem par sliktu uzvedību rosina liegt izmantot atsevišķu tualeti, bibliotēku un datorklasi

Iekšlietu ministrija (IeM) sagatavojusi grozījumus noteikumos, kas paredz, ka patvēruma meklētājiem par patvērumu meklētāju izmitināšanas centra (PMIC) iekšējās kārtības pārkāpšanu varēs aizliegt izmantot atsevišķu tualeti un apmeklēt trenažieru zāli.

IeM sagatavotie grozījumi patvēruma meklētāju izmitināšanas centra iekšējās kārtības noteikumos paredz, ka PMIC darbinieks varēs noteikt papildus jaunus ierobežojumus par iekšējās kārtības noteikumu neievērošanu. IeM norāda, ka PMIC ir veikts remonts un izveidotas istabas ar atsevišķu vannas istabu un tualeti. Tāpat ir istabas, kurām ir paredzēta koplietošanas vannas istaba un tualete.

Līdz ar to paredzēts, ka izmitināšanas centra darbinieks būs tiesīgs pārvietot patvēruma meklētāju uz telpām ar samazinātu ērtību līmeni, tas ir, pārvietot no istabas ar atsevišķu vannas istabu un tualeti uz istabu, kurā nav atsevišķas vannas istabas un tualetes, bet ir pieejama koplietošanas vannas istaba un tualete.

Tāpat precizēts regulējums, kas paredz, ka par iekšējās kārtības noteikumu neievērošanu patvēruma meklētājam var liegt inventāru koplietošanas telpās, proti, brīvā laika pavadīšanai paredzētās telpas - bibliotēku, datorklasi un trenažieru zāli.

Pagājušā gadā Latvijā reģistrēti 395 patvēruma meklētāji, savukārt 2016.gadā reģistrēti 350 patvēruma meklētāji.

Noteikumu grozījumi izsludināti valsts sekretāru sanāksmē. Tie vēl būs jāakceptē valdībā.

Top komentāri

ļuļa
ļ
bet vispār, ja nopietni, kaķis no maisa beidzot ir laukā. tātad, ja grib pat pieņemt atsevišķu likumu, tātad šie "patvēruma meklētāji" patiesībā nebūt nav nekādi jēriņi, kas ar pateicību pieņem jumtu virs galvas un ēdienu, bet tādi paši gnīdas, kā tie, kuri vācijā, francijā, spānijā un citās rietumeiropas valstīs ieradušies, sāk uzvesties cūciski, kačāt pravas, ignorēt vietējo likumdošanu utt., u.t. jopr. man jautājums valdībai - kāpēc cilvēki, kuri izliekoties par bēgļiem ir uzņemti, bet pārkāpj likumus, nekavējoties netiek izraidīti? gribiet sagaidīt rezultātu kā vācijā vai francijā, kur ar viņiem jau reāli vairs nevar tikt galā?
Yes
Y
Par sodu jāpiespriež lietot tualetes papīru, nevis atslaucīties ar kreiso roku, kā to nosaka Korāns. Tas veicinās sanitāriju arī ēdināšanas uzņēmumos, kebabnīcās, kur muslmaņi parasti iekārtojas darbā.
aha
a
viņi jāpārvieto uz kopmītnes tipa istabiņām, kas apvienotas ar tualeti un atrodas zonās ar pastiprinātu caurlaižu un kontroles režīmu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas