Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pēc ārkārtējās situācijas varēs brīvi rīkot tūrisma braucienus uz Covid-19 mazāk skartajām valstīm

Ministru kabinets apstiprināja noteikumus Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai, kas nosaka arī vispārīgus darbības nosacījumus turpmāk uzņēmumos, t.sk. izstāžu un gadatirgu organizēšanai un tūrismam un ceļošanai, kā arī prasības pasažieru pārvadājumu pakalpojumiem, pašpārvadājumu pakalpojumu sniegšanai un izmantošanai, t.sk. tūrisma braucienu organizēšanai. No noteikumiem izriet, ka pēc ārkārtējās situācijas varēs brīvi rīkot tūrisma braucienus uz Covid-19 mazāk skartajām valstīm.

No noteikumiem izriet, ka visos uzņēmumos arī turpmāk būs jāievēro divu metru distancēšanās, higiēnas prasības un personu veselības stāvokļa uzraudzība.

No jaunā regulējuma izriet, ka privātus un tūroperatoru rīkotus tūrisma braucienus turpmāk brīvi varēs organizēt uz valstīm, kur ir zema Covid-19 izplatība, vienlaikus ievērojot visas drošības prasības.

Noteikumos paredzēts, ka starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu neveiks, kā arī ir aizliegta personu un transportlīdzekļu kustība caur Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām no/uz Slimību profilakses un kontroles centra mājaslapā publicētajām valstīm, kurās ir reģistrēta tāda Covid-19 infekcijas izplatība, kas var radīt nopietnu sabiedrības veselības apdraudējumu.

Jaunajā regulējumā iekļautas arī ar vietējo un ienākošā tūrisma darbības organizēšanu saistītās normas, kas attiecināmas uz pasākumu organizēšanu, izklaides, atpūtas un kultūras jomām, kā arī sabiedriskajai ēdināšanai noteiktās prasības, nosakot to pakāpenisko atvieglojumu grafiku.

Noteikumos iekļautas arī normas darbinieku piesaistei no valstīm, uz kurām attiecas īpašie piesardzības un ierobežojošie pasākumi. Ekonomikas ministrijā (EM) skaidroja, ka šis regulējums attiecas uz darbiniekiem, kuru ierašanās Latvijā nepieciešama Latvijas komersantu saistību izpildei, un kuriem netiek piemērota prasība par pašizolāciju darba pienākumu veikšanas laikā, ja personai nav novērojamas akūtas elpošanas ceļu infekcijas pazīmes.

EM piebilda, ka līdz ar ārkārtējās situācijas beigām spēku zaudē Ministru kabineta rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu un tajā ietvertie ierobežojumi.

Top komentāri

tūriste
t
Kuras valstis ir gatavas pieņemt Latvijas tūristus?
jautājums
j
"uz Covid-19 mazāk skartajām valstīm" Uz Ķīnu, vai?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas