Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēc ASV lūguma policija aiztur Latvijas valstspiederīgo lietā par 7 miljonu ASV dolāru izkrāpšanu

Izpildot ASV lūgumu, Valsts policija aizturējusi kādu Latvijas valstspiederīgo, kurš kopā ar līdzdalībniekiem iesaistīts 7 miljonu ASV dolāru krāpšanas shēmā.

Šī persona kopā ar līdzdalībniekiem bija veikusi krāpnieciskas darbības, izveidojot viltus investīciju platformas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

ASV veic izmeklēšanu kādā lietā pret Latvijas valstspiederīgo par viņa līdzdalību noziegumos, kas saistīti ar krāpšanu elektroniskajā vidē un krāpšanu ar vērtspapīriem laikā no 2017.gada novembra līdz 2019.gada jūlijam.

Latvijas valstspiederīgais kopā ar citām personām bija izveidojis vismaz divus krāpnieciskus monētu piedāvājumus "ICO" (Initial Coin Offerings), it kā piedāvājot digitālos marķierus, radījis virkni krāpniecisku investīciju platformu, maldinot iedzīvotājus un solot garantētu ikdienas peļņu no digitālo aktīvu vai kriptovalūtu tirdzniecības.

Latvijas valstspiederīgais, izmantojot segvārdus, vairākās valstīs izveidoja un kontrolēja korporatīvas struktūras un uzturēja mākoņglabātuves kontu. Digitālie maki, kas saistīti ar šīm krāpnieciskajām struktūrām, ir identificēti. Konstatēts, ka šajos makos ir saņemti septiņi miljoni ASV dolāru.

Kratīšanas laikā personas dzīvesvietā ir atrasti un izņemti daudzi elektroniskie informācijas nesēji, dokumenti, kuriem ir pierādījumu nozīme krimināllietā.

Pēc izdošanas lūguma saņemšanas, Latvijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes likumsargi 1.decembrī aizturēja. 3.decembrī izdošanas nolūkā tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas