Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pētījums: Katrs trešais skolotājs Latvijā vienmēr vai bieži savā darbā jūtas demotivēts

Katrs trešais skolotājs Latvijā vienmēr vai bieži savā darbā jūtas demotivēts, secināts izglītības uzņēmuma "Lielvārds" veiktajā pētījumā "Skolotāju balss" par to, kā jūtas un sevi profesijā redz skolotāji Latvijā, aģentūru LETA informēja uzņēmums "Lielvārds".

Izglītības uzņēmuma "Lielvārds" veiktais pētījums "Skolotāju balss" liecina, ka pedagogi Latvijā vēlas būt savas profesijas patrioti, tomēr viņi nejūt to, ka strādātu sabiedrībā novērtētā un adekvāti atalgotā profesijā. 27% no aptaujātajiem pedagogiem ir pesimistiski par savu turpmāko ceļu šajā profesijā. Gandrīz puse jeb 47% aptaujāto norāda, ka skolā ir sistēma, kā skolotāji savstarpēji dalās pieredzē un mācās viens no otra.

Tomēr profesionālajā pilnveidē iztrūkst individuāls atbalsts, mentorings, kā arī pietiekams atbalsts jaunā mācību satura un pieejas ieviešanā. Lai arī Latvijas skolotāju digitālo prasmju pašvērtējums ir salīdzinoši augsts, 41% aptaujāto skolotāju vēlas arvien pilnveidot savu digitālo pratību. Vienlaikus aptaujātie pedagogi apliecina nepieciešamību mācību procesu nodrošināt ar datoriem un internetu, digitālā mācību satura platformām, digitālajām tāfelēm un citām izglītības tehnoloģijām, secināts pētījumā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas