Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Piešķir vairākus miljonus eiro remontdarbiem Stradiņa, Bērnu un citās slimnīcās

Lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, tostarp uzlabotu ārstniecības iestāžu infrastruktūru, valdība otrdien nolēma piešķirt Veselības ministrijai (VM) 8,3 miljonus eiro.

2,1 miljons eiro no valsts budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem piešķirts valsts apmaksāto veselības aprūpes pakalpojumu sniedzējiem, lai stiprinātu veselības nozares kapacitāti un noturību 2020.gadā.

No minētās summas 1,4 miljoni eiro paredzēti Daugavpils reģionālās slimnīcas intensīvās terapijas nodaļas paplašināšanai, izolācijas boksu izveidei, kā arī pacientu plūsmu nodalīšanai. Arī nākamgad Daugavpils reģionālai slimnīcai minēto pasākumu īstenošanai būs vajadzīgi 1,4 miljoni eiro.

Tikmēr aptuveni 90 000 eiro paredzēti Vidzemes slimnīcai intensīvās terapijas nodaļas paplašināšanai, izolācijas boksu izveidei un pacientu plūsmu nodalīšanai. Arī šajā pozīcijā nākamgad paredzēts atvēlēt papildu līdzekļus kopumā 2,8 miljonu eiro apmērā.

No atlikušās summas aptuveni 532 000 eiro tiks virzīti ātrās molekulārās diagnostikas iekārtu iegādei.

Tāpat otrdien valdība atbalstīja 6,2 miljonu eiro novirzīšanu Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai (PSKUS) un Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai (BKUS).

No minētās summas 6,1 miljons eiro paredzēts PSKUS, lai nodrošinātu A2 korpusa pilnu funkcionalitāti, ka arī veiktu renovācijas darbus slimnīcas 15., 32. un 109.korpusā. Nākamgad PSKUS minēto pasākumu īstenošanai paredzēti vēl 29,5 miljoni eiro.

Savukārt, ieguldot 120 000 eiro BKUS pamatkapitālā, plānots nodrošināt ambulatorā korpusa un tā uzņemšanas un observācijas nodaļu būvniecību šī gada laikā. Tikmēr 2021.gadā BKUS minēto pasākumu īstenošanai paredzēts 10,1 miljons eiro.

Jau ziņots, ka 2.jūnijā valdība izskatīja un atbalstīja informatīvā ziņojuma Par pasākumiem Covid-19 krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai pielikumā ietvertos pasākumus 2020. un 2021.gadam Covid-19 krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atlabšanai.

Veselības sistēmai kopumā tika atbalstīti pasākumi 120 miljonu eiro apmērā, lai stiprinātu veselības nozares kapacitāti, kā arī veicinot veselības pakalpojumu pieejamību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas