Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pilnā sastāvā ievēlēta Tiesnešu ētikas komisija

Tiesnešu neklātienes konferences otrajā vēlēšanu kārtā otrdien par Tiesnešu ētikas komisijas locekli no rajonu (pilsētu) tiesu tiesnešu izvirzītajiem kandidātiem ievēlēta Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja vietniece Anda Kraukle, informē Tiesu administrācija.

Līdz ar to Tiesnešu ētikas komisija ir pilnā sastāvā, jo pārvēlēti visi astoņi locekļi, kam bija beidzies pilnvaru termiņš.

Vēlēšanu pirmajā kārtā 26.maijā Tiesnešu ētikas komisijā tika ievēlēta Vidzemes rajona tiesas tiesnese Baiba Lielpētere, Rēzekenes tiesas tiesnese Aiga Jermacāne, Rīgas apgabaltiesas tiesnese Madara Ābele, Administratīvās apgabaltiesas tiesnese Lauma Paegļkalna, Zemgales apgabaltiesas tiesnese Dace Skrauple, kā arī Senāta senatores Inese Laura Zemīte un Dace Mita.

Tiesnešu ētikas komisija ir tiesnešu pašpārvaldes institūcija, kas sniedz atzinumus par ētikas normu interpretāciju un pārkāpumiem, kā arī skaidro tiesnešu ētikas normas. Ētikas komisijas locekļa pilnvaru termiņš ir četri gadi un komisijas locekli nevar ievēlēt atkārtoti vairāk nekā divas reizes pēc kārtas. Tiesnešu konference piecus Tiesnešu ētikas komisijas locekļus ievēlē no rajonu (pilsētu) tiesu tiesnešu izvirzīto kandidātu vidus, trīs - no apgabaltiesu tiesnešu izvirzīto kandidātu vidus un divus - no Augstākās tiesas (Senāta) izvirzīto kandidātu vidus.

Top komentāri

Tiesas nesargā iedzīvotājus
T
Tiesas Latvijā neveic vienu no pamatfunkcijām - pasargāt iedzīvotājus pret valsts un pašvaldību iestāžu un amatpersonu patvaļu. Žēl, bet to pienācīgi nedara pat īpaši šim nolūkam izveidotās administratīvās tiesas. Vieglāk ir nostāties stiprākā pusē
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas