Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Policija atšķetina Ropažu novadā pastrādātu slepkavību

Augusta sākumā Valsts policija (VP) aizturēja vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par Ropažu novadā, Lielajos Kangaru kalnos, izdarītu slepkavību. Pašreizējā informācija liecina, ka aizdomās turētais vīrietis ar vairākiem naža dūrieniem nogalinājis savu 23 gadus veco paziņu un pēc tam ar viņa automašīnu devies uz Rīgu, kur to nodedzinājis. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, portālam Diena.lv pavēstīja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Naktī uz 30. jūliju Pakalniešu ielā, Rīgā, sadega vieglā automašīna, kurā tobrīd iekšā neatradās cilvēki. Policisti uzmeklēja automašīnas īpašnieci, kura paskaidroja, ka 29. jūlijā viņas dēls bija paņēmis automašīnu. Taču nākamajā dienā viņš nebija devis par sevi nekādu ziņu.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Brasas iecirkņa policisti nekavējoties uzsāka notikušā izmeklēšanu. Tās laikā tika iegūta informācija par personu, kura, iespējams, saistīta ar automašīnas dedzināšanu. 3. augustā likumsargi aizdomās turēto 1997. gadā dzimušo vīrieti aizturēja.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka pirms automašīnas sadedzināšanas vīrietis ir nogalinājis automašīnas vadītāju, kuru iepriekš pazinis. Proti, naktī uz 30. jūliju aizdomās turētais bija Rīgā saticis savu 1996. gadā dzimušo paziņu un abi devušies uz Ropažu novadu, lai it kā pavizinātos. Lielajos Kangaru kalnos vīrietis uzbrucis savam paziņam, vairākas reizes ar nazi iedurot sirds apvidū, kā rezultātā viņš gāja bojā. Iespējamais ļaundaris mēģinājis slēpt pēdas, cenšoties līķi aizdedzināt. Pēc tam viņš ar bojāgājušā automašīnu aizbraucis līdz Rīgai, kur to sadedzinājis.

Jāpiemin, ka aizturētais ir policistiem norādījis vietu, kur viņš noslepkavojis 1996. gadā dzimušo vīrieti. Policisti grāvī Lielajos Kangaru kalnos ir konstatējuši viņa līķi. 

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta piektā punkta (par slepkavību, ja tā saistīta ar līķa apgānīšanu) un pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas (par svešas mantas tīšu bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu).

Šobrīd turpinās notikušā izmeklēšana un policija skaidro nozieguma motīvus.

Tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Top komentāri

latvietis
l
policija par lielu kaunu tai ,joprojām strādā mazu bērnu līmenī ! Un sodam jābūt tādam lai varmākam pašam mati saceltos un drebuļi būtu visā miesā !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas