Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Policija patlaban izskata divas versijas par Rebenoka slepkavību

Valsts policija patlaban izskata divas versijas par advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību,informēja VP preses pārstāve Gita Gžibovska.

Viena versija ir, ka slepkavība saistīta ar laupīšanu, bet otra - ar viņa profesionālo darbību. Policija gan neprecizē, ar kādu tieši profesionālo darbību, proti, advokāta, uzņēmējdarbību vai politisko darbību.

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Rebenokam uzbrukts mirklī, kad viņš slēdzis vaļā mājas durvis. Pēcāk no mājas arī esot iznests daudz mantu.

Jau ziņots, ka Langstiņos aizvadītajā naktī nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Šajā slepkavības lietā ir arī viens cietušais. Policijā nekomentēja, vai šī cilvēka liecības ir noderīgas izmeklēšanā un kādas traumas viņam nodarītas.

Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis aģentūrai LETA sacīja, ka zina, kurš ir cietušais, bet uzskata, ka nav svarīgi atklāt viņa vārdu, jo vienīgais, kā šis cilvēks esot iesaistīts, ir, ka viņš bijis mājā. Viņa rīcībā ir informācija, ka Rebenoka mājā atradušies trīs cilvēki maskās.

Krieķis aģentūrai LETA teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī. "Tāpēc tas, ko mēs redzam - neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis.

"Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Mikroblogošanas vietnē Twitter viņš raksta, ka izsludinājis 20 000 eiro atlīdzību par slepkavu atrašanu.

Rebenoka partneris zvērinātu advokātu birojā "Rebenoks un Vilders" Jānis Vilders aģentūrai LETA pauda cerību, ka policija pēc iespējas ātrāk atradīs vainīgo.

Uz jautājumu, vai pieļauj, ka slepkavība varētu būt saistīta ar Rebenoka profesionālo darbību, sacīja, ka "neko nevar izslēgt". Jautāts, vai advokātu birojā pēdējā laikā ir saņemti kādi draudi, Vilders atbildēja: "Es draudus neesmu saņēmis. Vai Rebenoks nav saņēmis kādus draudus, to es nezinu.

Pērn martā Rebenoks, vēl esot Olainfarm padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Sarunā ar aģentūru LETA advokāts toreiz neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju. Savukārt Valsts policijā aģentūrai LETA tolaik apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.

pievienota 3. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas