Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Premjere: Par sāpīgiem lēmumiem nodokļu kontekstā koalīcijā vēl būs jārunā

Par sāpīgiem lēmumiem nodokļu kontekstā koalīcijā vēl būs jārunā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Viņa norādīja, ka nodokļu darba grupā cilvēki un organizācijas ir strādājuši kopš iepriekšējās valdības, ieguldīja lielu darbu. Patlaban gaidas ir lielas, bet katrai organizācijai - savā virzienā, ko diez vai valdība varēs realizēt.

Siliņai būtiska ir nodokļu vienkāršošana, un tas būtu darbs, kur jāvirzās. Tikmēr par piesauktajiem sāpīgiem lēmumiem nodokļu pārskatīšanā koalīcijā vēl būs jārunā - Siliņa vēlas saprast, kāds varētu būt šādu sāpīgu lēmumu rezultāts.

Viņa atgādināja par vienošanos, ka budžeta vienīgā prioritāte ir drošība, tomēr patlaban visi uzskata, ka viss ir drošība. Bet tā nav, uzsvēra politiķe."Es noteikti skatīšos caur šo prizmu - vai sasniedzam rezultātu, kas ir drošība, un nodokļu vienkāršošana. Viss pārējais ir ekstras," solīja Siliņa, piebilstot, ka iedzīvotājiem nebūtu jāsatraucas, jo valdība domājot par to, kā pārskatīt nodokļus tā, lai tas dotu lielāku labumu iedzīvotājiem.

Kā ziņots, Siliņa sagaida no Finanšu ministrijas (FM) piedāvājumu izmaiņām nodokļu sistēmā. Jūnija vidū bija sākts darbs pie nodokļu politikas rīcības virzienu un uzdevumu tālākās izstrādes un turpinājās politiskās diskusijas, ņemot vērā valsts prioritātes un esošos makroekonomiskos apstākļus, aģentūrai LETA pavēstīja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.

Ministrijā norādīja, ka nodokļu politikas stratēģisko virzienu skaidrība un stabilitāte ir būtiska gan uzņēmējdarbības, gan sabiedrisko pakalpojumu un investīciju efektīvai plānošanai. Svarīga ir arī to sasaiste ar valsts vispārējiem attīstības mērķiem.

FM un Nodokļu politikas pilnveidošanas koordinēšanas grupā veikta līdz šim apjomīgākā nodokļu jomas analīze, vērtējot to kopskatā ar ekonomiskās attīstības mērķiem un uzdevumiem. Visi sagatavotie nodokļu politikas izvērtējumi ir publiskoti, lai sabiedrība pilnvērtīgi ar tiem varētu iepazīties.

Pamatojoties uz izvērstu analīzi un darba grupas sanāksmēs izteiktajiem viedokļiem un priekšlikumiem, ir izstrādāts esošās situācijas novērtējums un potenciālie priekšlikumi tālākai rīcībai būtiskākajās nodokļu grupās - nekustamo īpašumu, darbaspēka izmaksu, uzņēmumu ienākuma nodokļiem, pievienotās vērtības nodokļa, mazo nodokļu režīmu, dabas resursu un klimata nodokļu izvērtējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas