Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Privātie uzņēmēji joprojām nav saņēmuši samaksu par darbiem Zolitūdes traģēdijā

Neviens no privātajiem uzņēmumiem, kas Zolitūdes traģēdijas naktī devās palīgā ar savu tehniku un cilvēkiem, joprojām nav saņēmis samaksu par padarīto. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) uzskata, ka nauda jāmeklē Rīgas domei, kas savukārt apgalvo - maksāt neļauj likums, pirmdien vēsta Latvijas televīzijas Panorāma

Uzņēmums Arsava traģēdijas naktī atsaucās palīdzības aicinājumam un dažu stundu laikā Priedaines ielā ieradās trīs celtņi un 14 darbinieki. Uzņēmuma valdes loceklis  Artūrs Maslovs stāsta, ka darbinieki gulējuši turpat celtņu kabīnēs un strādājuši bez maiņām, jo vienkārši nav bijis, kas viņus mainītu. Par trim diennaktīm tāme bez pievienotās vērtības nodokļa ir 63 000 latu. 

Darbu veicēji tiekot futbolēti no VUGD uz Rīgas domi. Uzņēmums nevar pabeigt gada pārskatu par pagājušo gadu, tāpat arī nav prēmējis darbiniekus, kuri trīs diennaktis strādāja emocionāli smagajos apstākļos - zem lielveikala drupām, ko viņu vadītie celtņi cēla nost, gulēja viņu kolēģis, kurš bija devies iepirkties. Dzīvu atrast viņu diemžēl neizdevās.

VUGD pārstāvis Panorāmai skaidro, ka dome atsūtījusi privāto uzņēmēju tāmes, kuras VUGD apstiprinājis, jo dienests kā darbu vadītājs varēja zināt, kurš un cik darbos iesaistījās. Savukārt mutiski starp VUGD un pašvaldību bijusi vienošanās kas par ko samaksās.

Rīgas domes izpilddirektors Juris Radzevičs norāda, ka nav tas, kurš pieņem lēmumu maksāt vai nemaksāt. Domes pārstāvis uzsver, ka pēc valstī esošajiem noteikumiem vienošanās ar piesaistītajiem uzņēmējiem jāslēdz darba organizētājiem. Un tieši viņi arī pēc tam no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem var lūgt kompensēt radušos izdevumus. "Tas ir jākompensē no valsts pamatbudžeta līdzekļiem," pārliecināts ir Radzevičs.

Izpilddirektors apņēmies jau otrdien sūtīt vēstuli iekšlietu ministram. Tikmēr Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane Panorāmai pauda pārliecību, ka izdevumi civilās aizsardzības plānā izveidotā mehānisma ietvaros ir jāsedz Rīgas domei. Paldies brīvprātīgajiem un glābējiem. "Man ir kauns, ka tāda situācija ir radusies," teica Pētersone-Godmane. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas