Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Prokuratūra sākusi kriminālprocesu par, iespējams, nelikumīgas LDz struktūrvienības izveidošanu

Prokuratūra sākusi kriminālprocesu par VAS Latvijas dzelzceļš (LDz), iespējams, nelikumīgas struktūrvienības izveidošanu, kā rezultātā uzņēmumam deviņu gadu laikā nodarīti gandrīz miljona eiro lieli zaudējumi.

Ceturtdien Ģenerālprokuratūra, izskatot satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) 20.janvāra iesniegumu, ir sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma nodaļas pazīmēm par noziedzīgiem nodarījumiem valsts institūciju dienestā, kas, iespējams, saistīti ar korupciju, aģentūru LETA informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Kriminālprocesā tiks izmeklēta iespējama Satiksmes ministrijas atbildīgo amatpersonu atbalstīta nelikumīgas LDz pārvaldes institūcijas izveidošana un ar to saistīta nelikumīga amata atlīdzības, pabalstu un kompensāciju pielīgšana, aprēķināšana un izmaksa deviņos gados. Ņemot vērā minēto, LDz nodarīts kaitējums ne mazāk kā 962 221 eiro apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanu šajā kriminālprocesā ir uzdots veikt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

Linkaits portālam Lsm.lv norādījis, ka Satiksmes ministrija tiesībsargājošajās iestādēs vērsās saistībā ar Latvijas dzelzceļa bijušajam valdes priekšsēdētājam Edvīnam Bērziņam un valdes loceklim Aivaram Strakšam izmaksāto kompensāciju apmēru.

Lsm.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka prokuratūras minētā iespējami nelikumīgā struktūrvienība Latvijas dzelzceļā varētu būt prezidentu padome, ko Satversmes tiesa pirms dažiem gadiem atzinusi par nelikumīgu, tomēr šī padome tā arī netika likvidēta. Uz tās pamata Latvijas dzelzceļa bijušajiem vadītājiem arī varēja izmaksāt tik lielas kompensācijas.

pievienota 6.-7.rindkopa

Top komentāri

apastulis
a
Un kā ar IT iepirkumeim, kur viena kompānija uzrakstot šauru speceni ir saņēmusi pasūtījumus vairāku miljonu apmērā? Vai šobrīd dzelzceļs nav kā narkomāns uz adatas, jo pēc šīs šaurās uztaisītās specenes ir tikai viens IT sistēmas piegādātājs, kuram nodrošināta peļņa vairāku gadu garumā vēl uz priekšu? Cik ilgi turpināsies trulā valsts izlaupīšana? Vai šis IT kantoris nav tas pats ko nesen rādīja TV kā ķenerus, kuri "godigi ietirgojuši" savus risinājumus n-tajām ministrijām? IT kantoris, kurš tirgo par miljoniem, bet pašiem nav pat mājas lapas inetrnetā? Vai tā nav totāla korupcija valsts pārvaldē, ko neviens tā īsti negrib redzēt?
P.L.
P
Beigās varētu izrādīties, ka tā izveidota kādas sporta spēļu komandas sponsorēšanai.
?
?
Kā var valsts iestādē vai uzņēmumā izveidot nelikumīgu institūciju? Kā to saprast? Vai bija citai nozarei raksturīgas funkcijas, teiksim, saistītas ar kuģošanu, mežizstrādi vai lauksaimniecību? Tad jau uz jebkuru valsts institūciju jāraugās ar aizdomām. Tajā pašā KNAB , prokuratūrā , VID vai vēl kaut kur arī var būt nelikumīgas institūcijas. Ja sanāk KĀDA darīšana, kā lai tic ka tie ir īsti, nevis nelikumīgi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas