Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Purgaile kā trešo FKTK valdes locekli vēlētos redzēt cilvēku ar pieredzi finanšu un kapitāla tirgū

Lai stiprinātu finanšu un kapitāla tirgus uzraudzību, kā trešo valdes locekli Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) priekšsēdētāja amata kandidāte Santa Purgaile vēlētos redzēt cilvēku ar pieredzi minētajā jomā.

Purgaile otrdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē pauda, ka jau ir noformulēti trīs galvenie darba mērķi, ja viņa tiks apstiprināta FKTK priekšsēdētāja amatā.

Pirmais darbs būtu pārliecināties, ka par Moneyval rekomendāciju ieviešanu. Otrā lieta - izstrādāt visaptveroša rokasgrāmatu bankām, kurā skaidri noteikti spēles noteikumi, lai visiem būtu saprotami, kas un no kā tiek sagaidīti.

"Esmu strādājusi klientu apkalpošanas pusē, redzu, cik sasāpējusies problēma ir neizpratne, kā rezultātā uzņēmēji jūtas nesaprasti, sūdzas par to, ka nesaprot, kādā veidā attīstīt eksportu. Radot skaidrus spēles noteikumus, bankām būs skaidrs, kas ir jādara, lai atsāktu normālu klientu apkalpošanu," teica Purgaile.

Viņa akcentēja, ka trešais darbs ir saistīts ar cilvēku komandu, nokomplektējot FKTK valdi pilnā sastāvā. "Manā galvā ir īsais saraksts par valdes locekļiem," teica Purgaile, uzsverot, ka viena no kandidatūrām būs Kristīne Černaja-Mežmale.

Kā trešais valdes loceklis līdz šim bija paredzēts cilvēks ar ļoti augstu pieredzi cīņā ar naudas līdzekļu legalizāciju (Anty-money laundering - AML). "Taču manas pārdomas bija, ka, ja izdotos stiprināt AML departamentu un neatrastos īsti cilvēks padomes līmenī uz AML, skatos, ka ļoti būtiski būtu nosegt finanšu un kapitāla tirgu, kas palicis novārtā," teica Purgaile, uzsverot, ka trešais padomes loceklis varētu būt cilvēks ar lielāku pieredzi kapitāla tirgū un tā uzraudzībā.

Purgaile tāpat norādīja, ka viņa, stājoties FKTK vadītāja amatā, izvērtēs esošo FKTK vadošo darbinieku profesionalitāti un motivāciju strādāt atbilstoši jauniem uzstādījumiem. "Ja persona būs motivēta un profesionāla, vienmēr atradīsies darbs, ko darīt. Taču, ja situācija būs pretēja, nāksies šķirties," sacīja Purgaile.

Purgaile tāpat uzsvēra, ka nepieciešams strādāt ar stratēģisko redzējumu par finanšu tirgu nākotnē. "Jaunās tehnoloģijas ienāk banku ikdienā, tāpēc FKTK pusē jābūt spēcīgiem cilvēkiem, kas spēj saprast, uz kuru pusi virzās pasaule, lai padarītu mūsu vidi prognozējamu, lai Fintech uzņēmumi varētu arī te ienākt un veiksmīgi darboties," stāstīja Purgaile.

Kā ziņots, Ministru kabinets iepriekš atbalstīja bankas Citadele līdzšinējās valdes locekles Purgailes kandidatūras virzīšanu uz Saeimu apstiprināšanai FKTK vadītājas amatā. Koalīcijas politiķi gan nesteidza solīt tūlītēju atbalstu Purgailei FKTK vadībā, jautājumam nonākt Saeimā, uzsverot nepieciešamību gūt atbildes uz bažas raisošiem problēmjautājumiem.

Koalīciju veidojošās partijas arī balsojumā Saeimā, visticamāk, atbalstīs Purgailes kandidatūru FKTK) vadītājas amatā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas