Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Reģistrējoties interaktīvajai azartspēlei, spēlētājam būs jānorāda personas dati

Reģistrējoties interaktīvajai azartspēlei, spēlētājam būs jānorāda personas dati, paredz šodien Ministru kabineta komitejā atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) izstrādātie noteikumi "Interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu spēlētāju reģistrācijas un identitātes pārbaudes kārtība".

FM skaidroja, ka noteikumos ir paredzēts, ka interaktīvo azartspēļu un interaktīvo izložu spēlētāju reģistra mērķis ir noteikt spēlētāju identitāti, nepieļaut nepilngadīgu personu dalību interaktīvajās azartspēlēs vai interaktīvajās izlozēs, novērst no interaktīvajām azartspēlēm atkarīgo spēlētāju tālāku dalību azartspēlēs.

Noteikumos paredzēts, ka, lai reģistrētos interaktīvajai izlozei vai interaktīvajai azartspēlei, izņemot veiksmes spēli pa tālruni, spēlētājs par sevi sniedz šādu informāciju - vārdu, uzvārdu, personas kodu un dzimšanas datumu, kā arī konta numuru, no kura tiks iemaksāta naudas summa likmju izdarīšanai interaktīvajā azartspēlē vai dalībai interaktīvajā izlozē. Savukārt veiksmes spēlēs pa tālruni organizētāja izveidotajā un uzturētājā spēlētāju reģistrā būs jānorāda informācija par laimējušiem spēlētajiem.

"Lai interaktīvās azartspēles vai interaktīvās izlozes organizētājs potenciālo spēlētāju varētu reģistrēt spēles uzsākšanai, pirms tam pārliecinoties par personas identitāti, izmantojot organizētājam pieejamos identifikācijas līdzekļus, noteikumos paredzēts, ka spēlētājam par sevi ir jānorāda personas kods un dzimšanas datums. Ar informāciju par personas dzimšanas datumu organizētājs var gūt pārliecību, ka potenciālais spēlētājs ir sasniedzis 18 gadu vecumu un viņam ir tiesības piedalīties interaktīvajās azartspēlēs un interaktīvajās izlozēs vai minētais vecums nav sasniegts un iespēja piedalīties tajās jāliedz," skaidroja FM.

Noteikumos arī paredzētas minimālās prasības, kas jāievēro, lai novērstu atkarīgu spēlētāju tālāku dalību azartspēlēs. Lai to nodrošinātu, noteikumi paredz, ka personai, kura vēlas atturēties no interaktīvo azartspēļu spēlēšanas, ir tiesības iesniegt paziņojumu interaktīvās azartspēles organizētājam, lai tai tiktu liegta iespēja spēlēt interaktīvās azartspēles pie konkrētā azartspēles organizētāja. Paredzēts, ka, sākot ar minētā paziņojuma saņemšanas dienu, personai tiek liegta iespēja spēlēt interaktīvās azartspēles pie konkrētā azartspēles organizētāja.

FM informēja, ka tā turpina darbu pie jautājuma par valsts līmenī vienota atkarīgo spēlētāju reģistra izveides, lai, pamatojoties uz spēlētāja paziņojumu, novērstu atkarīgo spēlētāju dalību visu organizētāju organizētajās spēlēs. Par vienota atkarīgo spēlētāju reģistra izveidi plānotas diskusijas politikas plānošanas dokumenta izstrādes izložu un azartspēļu jomā darba grupā, pieaicinot Veselības ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Tieslietu ministrijas pārstāvjus, kā arī Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas un nozares pārstāvjus, lai pēc diskusijām izstrādātu grozījumus Azartspēļu un izložu likumā.

Par noteikumiem vēl būs jālemj valdībai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas