Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Kopumā pret Pauderi ierosinātas trīs disciplinārlietas. Divas beidzās ar rājienu, bet trešā - ar atbrīvošanu no amata

Reirs atlaiž VSAC Rīga direktori Pauderi

Labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība) pirmdien parakstījis rīkojumu par valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) Rīga direktores Ineses Pauderes atbrīvošanu no amata, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) pārstāvis Egils Zariņš. Viņa atbrīvota no amata saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem VSAC Rīga saimnieciskajā darbībā.

Kā norāda ministrs, LM uzskata, ka VSAC Rīga direktores darbībā konstatētie pārkāpumi ir ļoti nopietni, tāpēc pieņemts lēmums par viņas atbrīvošanu no amata. "Turpināsim sadarbību arī ar tiesībsargājošām iestādēm, lai noskaidrotu viņas vainas pakāpi saimnieciskās darbības pārkāpumos. Tāpat darīsim visu, lai VSAC Rīga filiālēs uzlabotu pacientu aprūpi, viņu dzīves kvalitāti un sakārtotu saimniecisko darbību," uzsvēra Reirs.

Ņemot vērā disciplinārlietā iegūto informāciju, LM izvērtēs iespēju vērsties Valsts policijā par VSAC Rīga konstatētajiem pārkāpumiem saimnieciskajā darbībā.

Jau ziņots, ka LM rosinātajā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) un biedrības Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi veiktajā pārbaudē VSAC Rīga filiālē Rīga konstatēts, ka netiek nodrošināta bērnu pienācīga aprūpe. Tāpēc VBATI vērsās policijā, lai izvērtētu, vai ir notikusi bērnu aizbildņa tiesību ļaunprātīga izmantošana.

Kopumā pret VSAC Rīga direktori Pauderi ierosinātas trīs disciplinārlietas, tostarp divās no tām izteikts rājiens, trešajā pieņemts lēmums par viņas atbrīvošanu no amata. Lēmumu par pirmo rājienu Paudere ir pārsūdzējusi tiesā.

Reirs parakstījis arī rīkojumu par filiāles Rīga vadītājas Marijas Ziņinas atbrīvošanu no amata. Zariņš iepriekš informēja, ka izskatīta disciplinārlieta par Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) ziņojumu, kurā pausts, ka filiālē Rīga netiek pienācīgi nodrošināta bērnu aprūpe.

Jau ziņots, ka centra filiālēs Rīga un Baldone konstatēti būtiski bērnu tiesību pārkāpumi. Kā iepriekš informēja Zariņš, pēc saņemtām konkrētām sūdzībām tika veikta padziļināta bērnu tiesību ievērošanas pārbaude šajā filiālē. Tika konstatēts, ka tiek pieļauta emocionāli un fiziski vardarbīga attieksme pret bērniem un atsevišķos gadījumos pakalpojumi tiek sniegti viņiem nepiemērotā vidē.

Reirs aģentūrai LETA stāstīja, ka VBTAI vērsīsies policijā, lai izvērtētu, vai nav pārkāptas aizbildnības tiesības vai pilnvaras uz bērnu, jo iestādes vadītājs ir bērna aizbildnis. "Iestādes vadītājs ir aizbildis bērnam, un viņam par bērnu jārūpējas tādā pašā līmenī kā vecākam," uzsvēra ministrs.

Paudere aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka centra rīcībā ir padziļinātās pārbaudes rezultāti no VBTAI un neatkarīgajiem ekspertiem, turklāt pārbaudes rezultātā sniegts diezgan daudz rekomendāciju par to, kas nepieciešams, lai uzlabotu filiāles darbu vai veiktu kādas konkrētas izmaiņas. Šajos pārbaudes rezultātos nav minēts neviens konkrēts gadījums par varmācību vai vardarbības aktiem pret bērniem, uzsvēra centra direktore.

Viņa skaidroja, ka filiālē Rīga darbinieki savas kompetences ietvaros veic pienākumus, taču, iespējams, ja aprūpi veic viens cilvēks, darbus nav iespējams veikt ļoti ātri. Viņa norādīja, ka centrs centīsies ieviest VBTAI sniegtās rekomendācijas, kā arī nepārtraukti vērtēs notiekošo, lai neciestu ne bērni, ne darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas