Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Reirs noraida lauksaimnieku kārtējo piedāvājumu samazināt PVN pārtikai

Finanšu ministrs Jānis Reirs (Vienotība), piektdien tiekoties ar lauksaimnieku organizāciju vadītājiem, noraidījis priekšlikumu samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) pārtikai, argumentējot to ar situāciju valsts budžetā, informēja organizāciju pārstāvji.

Kā norādīja Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas priekšsēdētājs Gustavs Norkārklis, ministrs strikti noraidījis ierosinājumu par samazinātu PVN veselīgai pārtikai, jo pašreizējā valsts budžeta situācijā tas neesot iespējams.

Arī Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas valdes priekšsēdētāja vietniece Ilze Aizsilniece atzina, ka no ministra nav saņemts atbalsts samazinātam PVN svaigai un veselīgai pārtikai.

"Tika norādīts, ka lielākie ieguvēji būs tirgotāji, nevis ražotāji un pircēji. Tomēr vienojāmies, ka tiks vērtēta iespēja, līdzīgi kā Vācijā, likumā noteikt uzcenojuma apjomu, ko drīkst piemērot katrs no "ķēdes" dalībniekiem - ražotājs, pārstrādātājs vai pārdevējs," sacīja Aizsilniece.

Savukārt Reirs sacīja, ka par samazināto PVN likmi pārtikai Finanšu ministrija jau vairākkārt ir norādījusi, ka to nav iespējams īstenot. "Turpretī tā dēvētais "zaļais iepirkums" ir iespēja mūsu lauksaimniekiem konkurēt ar citu valstu produkcijas piegādātājiem," sacīja ministrs.

Biedrības Zemnieku saeima priekšsēdētājs Juris Lazdiņš norādīja, ka tikšanās laikā ministrs iepazīstināts arī ar citiem lauksaimniekiem aktuālajiem jautājumiem.

"Diskutējot par sezonas laukstrādnieka nodokli, ministrs izvērtēs sistēmas efektivitāti pagājušajā gadā. Tāpat solīts izvērtēt pašreizējo situāciju ar nekustamā īpašuma nodokli neapstrādātai zemei, kā arī nekustamā īpašuma nodokļa likmes palielināšanu juridiskajām personām piederošajai neapstrādātai zemei. Tāpat ministrs apņēmās meklēt risinājumus, lai zemes iegādes izmaksas lauksaimnieki varētu iekļaut uzņēmuma izmaksu daļā," sacīja Lazdiņš.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas