Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Rīgas dome iepirkumu par atkritumu apsaimniekošanu sludinās tikai novembra sākumā

Rīgas dome jauno iepirkumu par atkritumu apsaimniekošanu pilsētā sludinās tikai novembra sākumā, aģentūrai LETA pastāstīja domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Politiķis norādīja, ka Mājokļu un vides departamenta ierēdņi vēl strādā pie iepirkuma nolikuma izstrādes, turklāt vairāki priekšlikumi saņemti arī no opozīcijas deputāta Jāņa Ozola (JKP). Ozols rosinājis iepirkuma pieteikšanās termiņu noteikt 60 dienu garumā, kā arī nodrošināt, ka tas tiek iztulkots angliski, tādējādi sniedzot lielākas iespējas konkursā startēt arī ārvalstu kompānijām.

Vienlaikus dome plāno izstrādāto iepirkuma nolikumu nosūtīt arī Konkurences padomei un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, lai tās izsaka savus priekšlikumus. 

"Līdz ar to plānojam iepirkumu izsludināt oktobra beigās vai novembra sākumā," teica Burovs.

Kā aģentūra LETA noskaidroja Mājokļu un vides departamentā, pilsētu plānots sadalīt četrās zonās. Pārdaugavā būs dalījums Kurzemes rajona un Zemgales rajona robežās, bet labajā krastā - Ziemeļu izpilddirekcijas robežās, kur apvienosies Ziemeļu rajons un Vidzemes priekšpilsēta, un Austrumu izpilddirekcijas robežās, kur būs centra rajons un Latgales priekšpilsēta. Tas nozīmē, ka pilsētas dalījums netiks nodrošināts pa Brīvības ielas un Kārļa Ulmaņa gatves pusēm, kā plānots sākumā.

Iedzīvotāju skaita ziņā vislielākā būs Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas zona, ar aptuveni 260 000 iedzīvotāju. Tam sekos Centra un Latgales priekšpilsētas zonā ar aptuveni 203 000 iedzīvotāju. Tikmēr Kurzemes rajonā ir aptuveni 127 000 iedzīvotāju, bet Zemgales - 103 000 rīdzinieku.

Arī teritoriāli vislielākā būs Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas zona, kas aizņems aptuveni 13 297 hektārus platības, savukārt Zemgales rajons - aptuveni 3966 hektārus. Kurzemes rajons tikmēr teritoriāli aizņems aptuveni 7615 hektārus lielu platību, bet centra rajons un Latgales priekšpilsēta - aptuveni 4970 hektārus. 

Kurzemes rajonā ietilps tādas apkaimes kā Daugavgrīva, Ķīpsala, Imanta, Zasulauks, Buļļi, Bolderāja un citas. Savukārt centra un Vidzemes priekšpilsētas zona aptvers Ķengaragu, Grīziņkalnu, Vecrīgu, Pļavniekus, Rumbulu u.c. Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas zonā ietilpst tādas apkaimes kā Brasa, Dreiliņi, Mežciems, Purvciems, Mežaparks, Sarkandaugava, Teika un citi. Tikmēr Zemgales priekšpilsētā ietilps Āgenskalns, Zolitūde, Ziepniekkalns, Pleskodāle u.c.

Vistālāk vest atkritumus uz Getliņu poligonu uzņēmējiem būs no Kurzemes rajona - Buļļiem, Daugavgrīvas, Bolderājas un Kleistiem un Ziemeļu rajonā no Mangaļsalas, Vecāķiem, Trīsciema, Vecdaugavas un Vecmīlgrāvja.

Kā norāda departamentā, katrā zonā apbūve ir ļoti dažāda, jo tajā ir gan publiskas ēkas, gan daudzdzīvokļu ēkas, gan privātmājas. Lielākā daļa kapsētu koncentrējas Ziemeļu rajonā - Mežciemā un Jaunciemā.

Kā ziņots, 7.oktobrī Burovs paziņoja, ka divu nedēļu laikā tiks izsludināts iepirkums par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā, pakalpojuma nodrošināšanu paredzot uz septiņiem gadiem.

Tāpat ziņots, ka Administratīvā apgabaltiesa 1.oktobrī nolēma noraidīt Rīgas pilsētas pašvaldības pieteikumu, kurā lūgts atcelt Konkurences padomes lēmumu par pagaidu noregulējuma piemērošanu atkritumu apsaimniekošanas tirgū. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas