Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Rīgas dome: Mežaparka estrādes pārbūve varētu būt līdz šim vērienīgākais projekts galvaspilsētā

Mežaparka Lielās estrādes pārbūve varētu būt vērienīgākais līdz šim Rīgā īstenotais projekts un tas būs vēl viens simbolisks objekts nacionālā mērogā, preses konferencē šodien pauda Rīgas domes vadība.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) šo dienu, kad plānots lemt par aizņēmumu projekta realizēšanai, nodēvēja par vēsturisku. Viņš akcentēja projekta nozīmi no ekonomiskā skatupunkta, norādot, ka jaunā estrāde piesaistīs Rīgai māksliniekus un tūristus.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR) skaidroja, ka projekts iecerēts vērienīgs, taču pašvaldības speciālistiem ir pieredze dažādu, tostarp sarežģītu, projektu īstenošanā, tādēļ šo projektu pašvaldība ir gatava realizēt.

Arī kultūras ministre Dace Melbārde (NA) akcentēja projekta nozīmīgumu, uzsverot, ka pēc pēdējiem Dziesmu un deju svētkiem kļuva skaidrs, ka estrāde ir neapmierinošā stāvoklī, tādēļ estrādes pārbūves projekts vairs nav atliekams. Viņa uzsvēra, ka iecerētais ir jāīsteno noteiktajos termiņos, lai paspētu gan līdz valsts simtgadei, gan līdz Dziesmu un deju svētku 150.gadu jubilejai 2023.gadā.

"Katru gadu svētkiem gatavojas ap 40 000 dalībnieku, ap 13 000 dziedātāju jāizvieto estrādē, nekad līdz šim nevienam kolektīvam nav pateikts, ka svētkos nepiedalīsies, jo nav vietas estrādē," pauda kultūras ministre.

Amatpersonas arī komentēja ieceres izmaksas, kas pašreiz aplēstas 45 miljonu eiro apmērā, taču sākotnēji izskanēja mazāka summa. Pēc sākotnējām aplēsēm, aizņēmuma summa bija plānota mazāka. Tika aplēsts, ka, realizējot projekta pirmo posmu, būtu nepieciešami 12 392 244 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), bet otro posmu - 19 921 658 eiro, neieskaitot PVN. Tātad kopējās izmaksas tika lēstas 32 313 920 eiro apmērā, neieskaitot PVN.

Ameriks sacīja, ka "visas šīs runas" ir spekulācijas, jo iepriekš izskanējušās izmaksas no neskaidriem avotiem parādījušās bez jebkādiem projektiem. "Lai tie, kas pauduši šos ciparus, attaisnojas," sacīja vicemērs, norādot, ka izmaksas aplēstas pēc paredzētajiem būvdarbiem.

Arī Melbārde norādīja, ka izmaksas šāda mēroga projektam ir adekvātas, jo paredzēti jaunās estrādes stiprināšanas darbi, kalna nolīdzināšanas darbi un citi vērienīgi izbūves darbi. Izmaksas noteiktas arī atbilstoši dažādām tehniskām prasībām. "Ja salīdzina ar citu vērienīgu projektu izmaksām, šī ir adekvāta summa," pauda ministre.

Kā ziņots, Rīgas dome otrdien vienbalsīgi lēma ņemt aizdevumu līdz 45 miljoniem eiro estrādes pārbūves darbiem un līdz 1,8 miljoniem eiro - tehniskā projekta izstrādei. Pirmā aizdevuma atmaksas termiņš ar nulles procenta likmi noteikts uz 30 gadiem, otrā - trīs gadiem. Aizņēmums tiks ņemts no Valsts kases.

Darbus plānots sākt 2017.gada maijā, bet estrādi pilnībā pārbūvēt iecerēts līdz 2020.-2021.gadam.

Visi darbi tiks finansēti no Rīgas pašvaldības budžeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas