Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas pašvaldības parādsaistības - teju 190 miljoni eiro

Pērnā gada beigās Rīgas pašvaldības parādsaistību kopējā summa bijusi 189,9 miljoni eiro.

Kā liecina Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejā akceptētais ziņojums par Rīgas pilsētas pašvaldības ilgtermiņa saistību vadības stratēģijas 2013.-2017.gadam izpildi 2014.gadā, uz pērnā gada 31.decembri Rīgas pašvaldībai bija aktīvi 29 kredītlīgumi ar kopējo atlikušo summu 189,8 miljoni eiro.

Pērn pašvaldība piesaistījusi aizņēmumu kopumā 21 240 242 eiro apmērā no Valsts kases astoņu projektu īstenošanai. Lielākais aizņēmums - 8 642 581 eiro - bijis nepieciešams Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atjaunošanai.

Likums Par pašvaldību finanšu stabilizēšanu un pašvaldību finansiālās darbības uzraudzību nosaka, ka pašvaldības parāda saistības, kurām iestājies atmaksāšanas termiņš kārtējā saimnieciskajā gadā, kopā ar iepriekšējo gadu parāda saistībām, kurām iestājies atmaksāšanas termiņš, nedrīkst pārsniegt 20% no pašvaldības kārtējā saimnieciskā gada budžeta kopapjoma. Rīgas domes Finanšu departamenta direktora Ilga Tiknuse komitejas sēdē sacīja, ka pašvaldības parādsaistības "ne tuvu nepārsniedz" šo atzīmi.

Savukārt Rīgas saistību vadības stratēģijā noteikts, ka pašvaldības parādsaistību apjoms pret budžeta ieņēmumiem nedrīkst pārsniegt 100%. Tiknuse informēja, ka saistību apjoms pērn bijis ap 86% pret budžeta ieņēmumiem. 2013.gadā tas bijis 90%.

Opozīcija sēdē taujāja Tiknusei, vai pašvaldība nedomā turpmāk kaut kā ierobežot aizņēmumu politiku, piemēram, nosakot, ka kopējais parādsaistību apjoms nevar pārsniegt 10% vai 15% no pašvaldības kārtējā saimnieciskā gada budžeta kopapjoma. Tiknuse skaidroja, ka "šos rāmjus" nosaka valsts. "Mēs nevaram sev uzlikt vēl, jo tad tas bremzēs attīstību," pauda Finanšu departamenta direktore.

Finanšu un administrācijas lietu komiteja trešdien akceptēja arī Rīgas pilsētas pašvaldības 2014.gada publisko pārskatu. Pēc Rīgas domes apstiprinājuma tas tiks iesniegts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) publicēšanai tās mājaslapā, kā arī publicēts Rīgas pašvaldības mājaslapā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas