Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs: Latvija kopā ar sabiedrotajiem dara visu, lai valsts būtu aizsargāta

Latvija kopā ar sabiedrotajiem dara visu, lai valsts būtu droša un aizsargāta, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, uzrunājot klātesošos Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas profesionālās bakalaura studiju programmas Sauszemes spēku militārā vadība izlaidumā.

Akadēmiju šogad pabeidza 21 leitnants, kas mācības sāka 2019.gadā 60 karavīru grupā. Rinkēvičs norādīja, ka viņi ir izturējuši ceļa posmu, un, kā minēts Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas devīzē, no ērkšķiem ir sasnieguši pirmo zvaigzni.

Valsts prezidents atzīmēja, ka pavisam nesen, viesojoties Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijā, pārliecinājies, ka mācību process ir izaicinošs, interesants un grūts, taču akadēmija ir pilnībā sagatavojusi uzdevumam - būt par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku virsniekiem.

"Es gribu teikt jums paldies par šo jūsu dzīves izvēli un vēlreiz šodien jums visiem kopā vēlēt lepni un godam nest virsnieka zobenu. Mūsu valsts militāro aizsardzību veido virsnieki - cik droši, pārliecināti un zinoši jūs būsiet, tik stipra un neievainojama būs mūsu valsts Latvija un mūsu bruņotie spēki," pauda Rinkēvičs.

Viņš klāstīja, ka no šodienas programmas absolventi ne tikai uzsāk virsnieka karjeru, bet arī pilnībā uzņemas pilnu atbildību par valsts drošību un aizsardzību. Prezidents atzīmē, ka Latvijas aizsardzības spēju attīstība, vai tie būtu tālas darbības ieroči, droni, elektroniskā kara darbība vai konvencionālāki ieroči, prasa arvien jaunas zināšanas, kas jāienes bruņotajos spēkos.

"Jūs arī būsiet tie virsnieki, kuri uzsāks dienestu, kad ir ieviests Valsts aizsardzības dienests. Esmu pārliecināts, ka daudziem no jums padotībā būs šī dienesta karavīri. Tādēļ aicinu darīt visu, lai tie jaunieši atcerētos pavadīto laiku dienestā kā vērtīgu un lietderīgu laiku sev un valstij, lai mums būtu vairāk brīvprātīgo Valsts aizsardzības dienestā, lai mēs varētu sasniegt mūsu bruņoto spēku izvirzīto apmācītu karavīru skaita mērķi," norādīja Rinkēvičs.

Prezidents sevišķi sveica leitnanti Annu Zaru, kura ir vienīgā starp vīriem šajā kursā un pievienojas virsnieku saimei. Viņš pateicās leitnantei par drosmi un apņēmību, vēlot veiksmi tālākajā dienestā. Rinkēvičs pauda pārliecību, ka arī citas meitenes sekos viņas piemēram. Valsts prezidenta ieskatā ir svarīgi, lai valsts aizsardzībā izmantotu visu sabiedrības potenciālu, nevis tikai kādu tās daļu.

Rinkēvičs akcentēja, ka ne vienu reizi vien, lasot par to, kas notiek pasaulē, var rasties jautājums, vai tas nav bīstami, ka dēli un meitas, draugi un radinieki dodas dienēt armijā un uzņemas šo godpilno, bet arī bīstamo pienākumu. Prezidents uzsvēra, ka mēs pilnīgi noteikti nedrīkstam ieslīgt nolemtības sajūtā.

"Mēs kopā ar sabiedrotajiem darīsim visu, lai mūsu valsts būtu droša un aizsargāta, lai neviens šeit esošais nevienā brīdī nenonāktu situācijā, kurā viņam būtu jākļūst par kāda ienaidnieka uzbrukuma mērķi. Tajā pašā laikā tā ir mūsu visu atbildība gatavoties visiem scenārijiem tā, lai sliktākie nepiepildītos. Tā ir gan visas sabiedrības, gan valsts vadības, gan mūsu bruņoto spēku kopīga atbildība," uzsvēra prezidents.

Runas noslēgumā prezidents norādīja, ka, redzot profesionāli sagatavotos leitnantus, viņš ir pārliecināts, ka bruņotie spēki darbu veiks godam, taču arī plašākai sabiedrībai ir viņiem jāpalīdz. Pēc Rinkēviča paustā, lielāks finansējums valsts aizsardzībai, sabiedroto klātbūtnes Latvijā nodrošināšana, mūsu valsts militāro spēju attīstība un robežu aizsardzība un apsardzība, atbalsts Ukrainai - tas viss palīdzēs mums visiem kopā sargāt valsts drošību, neatkarību un brīvību un veicināt tās labklājību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas