Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Rinkēvičs: Latvijas Radio kā sabiedriskā medija loma ir īpaši nozīmīga, pieaugot dezinformācijai

Latvijas Radio kā sabiedriskā medija loma ir īpaši nozīmīga šobrīd, kad būtiski pieaugusi dezinformācija, uzskata Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris, pirmdien Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Latvijas Radio valdes priekšsēdētāju Unu Klapkalni.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas Radio vadības darba prioritātes, apraides jautājumu Latvijas pierobežā, sabiedrisko mediju pārvaldības jautājumu, kā arī redzējumu par plānoto sabiedrisko mediju apvienošanas un finansēšanas modeļiem.

Sarunā Valsts prezidents pauda pārliecību, ka Latvijas Radio kā sabiedriskā medija loma ir īpaši nozīmīga šobrīd, lai Latvijas sabiedrība iegūtu vispusīgu, objektīvu un kvalitatīvu informāciju laikā, kad būtiski pieaugusi dezinformācija.

Tikšanās laikā Valsts prezidents uzklausīja viedokli un redzējumu par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes piedāvāto sabiedrisko mediju apvienošanas koncepciju.

Valsts prezidents pirmdien tikās arī ar Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētāju Ivaru Priedi, lai pārrunātu redzējumu par sabiedrisko mediju apvienošanas koncepciju un tā finansēšanas modeli.

Valsts prezidents pauda viedokli, ka Latvijas Televīzija ir nozīmīgs sabiedriskais medijs, kas atspoguļo Latvijas sabiedrības dienaskārtību un veicina sabiedrības informētību. "Tas ir liels izaicinājums spēt uzrunāt dažādas sabiedrības grupas kopējā Latvijas informatīvajā mediju telpā, turklāt veidot oriģinālsaturu latviešu valodā," norādījis Rinkēvičs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas