Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Rinkēvičs sarunā ar Džonsonu ierosinājis Latvijā un Lielbritānijā organizēt kopīgus biznesa forumus

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) tikšanās laikā ar Lielbritānijas ārlietu ministru Borisu Džonsonu ierosinājis Latvijā un Lielbritānijā organizēt biznesa forumus abu valstu uzņēmējiem.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā, sarunā abi ministri atzina, ka abu valstu 100 gadus ilgās attiecības ir lieliskas un kļūst vēl ciešākas, pamatojoties uz līdzīgajām interesēm eiroatlantiskās drošības stiprināšanā, pieaugošajām ekonomiskajām interesēm un tirdzniecības apgrozījumu, iedzīvotāju tuvajām saitēm, ciešo partnerību starptautiskajās organizācijās.

Rinkēvičs pateicās Lielbritānijai par militārās klātbūtnes nodrošināšanu Baltijas valstīs, kas stiprina visas NATO drošību, kā arī vienojās īstenot ciešāku sadarbību stratēģiskajā komunikācijā. Ministri arī apsprieda nepieciešamību turpināt atbalstu Ukrainai un citām Austrumu partnerības valstīm, kā arī pārrunāja redzējumu par attiecībām ar Krieviju.

"Neskatoties uz gaidāmo Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), vēlamies turpināt attīstīt mūsu valstu jau šobrīd ļoti labās attiecības, aktivizējot divpusējo sadarbību, kā arī turpinot dialogu daudzpusējos formātos," pauda Rinkēvičs.

Abas amatpersonas pārrunāja Latvijas valstspiederīgo tiesības un statusu pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES. "Lielbritānijā atrodas lielākā Latvijas diaspora - teju 100 000 cilvēku, kas kopumā nes pozitīvu ieguldījumu Lielbritānijas tautsaimniecībā un kultūrā, kā arī Latvijas ekonomikā. Tādēļ mēs sagaidām, ka cilvēki, kuri legāli uzturas Lielbritānijā, netiks pakļauti jebkādai diskriminācijai," sacīja Rinkēvičs.

Ministri pauda apņēmību veicināt ciešāku sadarbību ekonomikas, izglītības un kultūras jomās. "Ierosinu Latvijā un Lielbritānijā organizēt biznesa forumus starp mūsu valstu uzņēmējiem, kā arī paplašināt sadarbību izglītības jomā. Priecē Britu Padomes devums, kas nodrošina apmācības Latvijas skolotājiem un sniedz stipendijas studentiem prestižākajās Lielbritānijas augstskolās," pauda Rinkēvičs.

Tāpat Rinkēvičs uzaicinājis Džonsonu apmeklēt Latviju.

Kā ziņots, ārlietu ministrs šonedēļ devies darba vizītē uz Londonu, lai pārrunātu Latvijas valstspiederīgo intereses un sadarbību drošības jomā.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas