Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Rinkēvičs: Valsts prezidenta galvenais uzdevums ir vienot sabiedrību

Valsts prezidenta galvenais uzdevums ir vienot sabiedrību, intervijā Latvijas Radio atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Atskatoties uz aizvadīto gadu kopš ievēlēšanas amatā, Rinkēvičs pauda, ka, viņaprāt, viņa nonākšana prezidenta amatā bijis normāls politisks process, kur katrai partijai bija rīcības izvēles iespējas. To, vai procesa rezultātā, kura gaitā arī nomainījās valdība, bijuši kādi ievērojami ieguvumi, varot spriest tikai sabiedrība.

Kopš stāšanās amatā pērn jūlijā Rinkēvičs bijis 23 reģionālajās vizītēs. To laikā viņš sapratis, ka tas, ko var redzēt sociālajos medijos un mediju diskusijās, tur aktualizētās tēmas, nav tas, kas cilvēkus satrauc - jo īpaši ārpus Rīgas.

"Novados ir pilnīgi citas prioritātes. Mēs esam ļoti fragmentēta sabiedrība ne tikai etniskajā, bet arī citos jautājumos. Arī par ekonomikas attīstību. Mēs, piemēram, runājam par to, ka vajag ekonomiku attīstīt , industriju, bet, kad parādās kāds investors, tad skan "tikai ne manā pagastā". Tās ir sarežģīti risināmas lietas," pauda Rinkēvičs.

Ja pirms gada viņš neesot zinājis, kāds ir prezidenta galvenais uzdevums, tad tagad tas ir saprasts - prezidentam maksimāli jāvieno sabiedrība, atzina amatpersona.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas