Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

RS nanotehnoloģisko tīrīšanas līdzekļu iepirkumā pārkāpumus nesaskata

Rīgas satiksmes (RS)__ komisija, veicot pārbaudi par iepirktajiem tā sauktajiem nanotehnoloģiju mazgāšanas līdzekļiem, secinājusi, ka gan iepirkumos, gan līdzekļu kvalitātē nav neatbilstību. Ar skandālu saistītais Vjačeslavs Stunžāns gan šobrīd uz laiku ir atstādināts no darba pienākumu pildīšanas, pirmdien preses konferencē informēja RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens

"Ņemot vērā, ka piegādātie līdzekļi jau ir izmantoti, tātad komisijai nebija iespēja veikt tieši to atbilstības pārbaudi,"sacīja administratīvo resursu pārvaldības direktore Elīna Epalte-Drulle, skaidrojot, ka darbs veikts, pamatojoties uz dokumentiem un pieprasot atbildīgajiem darbiniekiem paskaidrojumus. 

Intervējot darbiniekus, RS komisija noskaidrojusi, ka piegādātajai precei bijusi "raksturīga, specifiska" smarža, kā arī konsistence vielai "esot bijusi vienmēr līdzīga". Strādājot ar tiem, arī izmantoti individuālie aizsardzības līdzekļi, kas liecina par vielas sastāvu. Tāpat noskaidrots, ka prece piegādāta atbilstoši līgumā paredzētajiem nosacījumiem.

Savukārt interešu konflikts RS darbinieka Stunžāna darbībā nav konstatēts ne 2010.gada darījumā, jo tajā laikā Stunžāns nestrādāja Rīgas Satiksmē, ne citos iepirkumos, jo viņš, kad jau strādāja RS, nav parakstījis iepirkuma līgumus. Pašā iepirkumu veikšanas kārtība arī neesot konstatēti pārkāpumi. 

Epalte-Drulle norādīja, ka darījumi notikuši atbilstoši visiem normatīvajiem aktiem, un izmeklēšanā pārbaudīta visa uzņēmumam pieejamā informācija. 

Savukārt Rīgas satiksme valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens informēja, ka drīzumā Valsts ieņēmumu dienests (VID) un prokuratūra uzsāks pārbaudes, un tādēļ uz noteikto pārbaužu laiku pieņemts lēmums atstādināt Stunžānu no darba pienākumu pildīšanas. 

Kā ziņots, SIA Vialeks valdes locekle Baurovska TV3 1.februāra raidījumā Nekā personīga atklāja informāciju par iespējamo krāpšanu RS iepirkumā par tīrīšanas līdzekļu iegādi, bet trīs dienas vēlāk šo informāciju atsauca.

Rīgas domes priekšsēdētājs 4.februārī publiskoja Baurovskas vēstuli un video, kurā viņa noliedz sevis iepriekš teikto. Video redzams, kā Baurovska no lapiņas lasa tekstu, apgalvojot, ka "intervijā atspoguļotais nav ne ar ko pamatojams, tie ir tikai mani vārdi emocionālā un psiholoģiskā stāvokļa iespaidā. [...]"  

Publiskojot vēstuli un video, Ušakovs arī norādīja, ka "šajā situācijā RS vērsīsies policijā - kas un kādos apstākļos izdarījis spiedienu uz Vitu Baurovsku."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas