Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Rudeško pauž gatavību izvērtēt Flika līdzšinējo darbību

Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS Air Baltic Corporation (airBaltic) mazākuma akcionāra viens no patiesajiem labuma guvējiem Andrejs Rudeško būtu gatavs akcionāru sarunās izvērtēt, cik labi vai slikti līdzšinējais aviokompānijas vadītājs Bertolts Fliks veicis savus uzdevumus, sacīja Rudeško.

"Ja valdība ir teikusi "jā" pamatkapitāla palielināšanai, nav problēmu akcionāru sarunās izvērtēt un pēc tam pieņemt lēmumu," sacīja Rudeško.

Viņš arī uzsvēra, ka gadījumā, ja valdību neapmierina privātā akcionāra Baltijas Aviācijas sistēmas (BAS) iesniegtās finanšu garantijas airBaltic kapitāla palielināšanai, tā ir gatava iesniegt arī citas.

Kā ziņots, valdība otrdien slēgtajā sēdē apstiprināja vienošanos par turpmāko lidsabiedrības airBaltic pārvaldību, kas paredz no valsts puses lidsabiedrības pamatkapitālā ieguldīt 57,6 miljonus latu, žurnālistiem sacīja premjers Valdis Dombrovskis (V).

Ja airBaltic mazākuma akcionāri izpildīs izvirzītos nosacījumus, satiksmes ministram Uldim Augulim (ZZS) ir dots mandāts šādu vienošanos parakstīt.

29.septembrī paredzēta airBaltic akcionāru sapulce, kurā varētu tikt pieņemti lēmumi par pamatkapitāla palielināšanu, valdes un padomes nomaiņu, akcionāru līguma izmaiņām.

Risinājumu airBaltic finansiālajām problēmām valdība mēģina rast jau vairākus mēnešus, tomēr konkrēti lēmumi un soļi uzņēmuma finanšu situācijas stabilizēšanai nav sekojuši.

AS Air Baltic Corporation ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un BAS (47,2%). BAS vienādās daļās pieder Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai Taurus Asset Management Fund Limited, kuras patiesā labuma guvējs ir Rudeško.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas