Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
NA deputāts Jānis Dombrava bija viens no tiem, kas pirms balsojuma izmantoja iespēju no tribīnes argumentēt savu nostāju pret ANO migrācijas deklarāciju

Saeima lemj, ka Latvijai vienīgajai Baltijā nevajag pievienoties ANO migrācijas deklarācijai

Saeima pieņēma rezolūciju, kurā aicina valdību nepievienoties ANO migrācijas deklarācijai. Rezolūciju atbalstīja 43 deputāti, bet pret bija 31 parlamentārietis. Iepriekš valdība bija vienojusies ņemt vērā Saeimas balsojumu jautājumā par Latvijas atbalstu deklarācijai. Deputātiem bija plašas plašas debates par šo jautājumu, paužot argumentus gan par labu migrācijas deklarācijai, gan pret to.

Parlamentārietis Aleksandrs Kiršteins (NA) kritizēja migrācijas deklarāciju, nolasot konkrētus pantus un skaidrojot savu pozīciju. Viņš norādīja, ka kopumā deklarācija esot ārkārtīgi pretrunīga, juridiski nekorekta un latviešu tautai teju nāvējoša. Līdz ar to Kiršteins mudināja atbalstīt rezolūciju un nekad nepievienoties šai deklarācijai.

Deputāte Marija Golubeva (A/P!) gan mudināja neatbalstīt rezolūciju, lai Latvija nepaliktu vienīgā no Baltijas valstīm, kas nepievienosies ANO migrācijas deklarācijai. Viņa aicināja neatbalstīt rezolūciju, lai Latvija nestāvētu malā, kad pārējie mēģina kopīgi risināt migrācijas problēmu. Arī Ojārs Ēriks Kalniņš (Jaunā Vienotība) sacīja, ka piedāvāta rezolūcija nav jāatbalsta, turklāt tā esot pilna ar kļūdām. Rezolūcijas pieņemšana ierobežotu Latvijas rīcību cīņā pret nelegālo migrāciju.

Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP) uzsvēra, ka Latvijai "nedrīkst izdarīt savu pašnāvību", kā arī pauda, ka nav jāpievienojas "ļoti slikti sagatavotam dokumentam, kuram var būt tālejošas sekas". Savukārt politiķis Jānis Dombrava (NA) pauda, ka vairāki deputāti debatēs izteicās - ANO deklarācija nav juridiski saistoša, tomēr tajā daudzviet ir teikts: "Mēs apņemamies ...", kas var nozīmēt konkrētus pienākumus.

Rezolūciju par deklarācijas noraidīšanu Saeimā iesnieguši nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) deputāti, Zaļo un zemnieku savienības deputāts Armands Krauze un pie frakcijām nepiederošā deputāte Jūlija Stepaņenko.

Šajā rezolūcijā Ministru kabinets tiek aicināts nepievienoties ANO Globālās drošas, sakārtotas un likumīgas migrācijas deklarācijai, jo dokuments esot pretrunīgs un ar vienpusīgu pozīciju, tajā esot pausts nacionālai valstij nepieņemams vēstījums un tas mazinot nacionālo valstu lomu lēmumos par imigrācijas jautājumos.

Rezolūcijā arī pausts, ka deklarācija nav tikusi pienācīgi prezentēta un skaidrota sabiedrībai, un tās parakstīšana var nonākt pretrunā ar Latvijas tiesību aktiem. Dokumentā arī norādīts, ka Saeima stingri nepiekrīt "vienpusējiem ANO Globālā drošas, sakārtotas un likumīgas migrācijas paktā ietvertajiem apgalvojumiem, ka jebkāda migrācija, pat nelegāla, ir cilvēka tiesības, ka tā ir neizbēgama, pozitīva un atbalstāma parādība un labklājības, inovāciju, ilgtspējīgas attīstības avots".

Jāatgādina, ka Ārlietu ministrija jau uzsvēra - ANO Globālā drošas, sakārtotas un likumīgas migrācijas deklarācija nav nedz pakts, nedz juridiski saistošs līgums, bet gan globāla deklarācija

Gan Lietuva, gan Igaunija atbalstījusi pievienošanos deklarāciju parakstījušo valstu saimei.

Top komentāri

Komiski!
K
Latvijā apmēram 700 000 migrantu, bet izliekas, ka NAV NEVIENA! Un muļķus tēlo uz velna paraušanu.
Neslāvs
N
Varēja jau parakstīt ar noteikumu, ka pārējās valstis sadalīs šeit izmitinātos ~500 000 krievu migrantus.
Elijah
E
Nekādi nav saprotams, par ko šis apmātais pūlis gavilē. Latvija ar migrantiem pilna līdz kaklam, jo puse no tautas ir krievi, un nav otras tādas ES valsts, kur puse no iedzīvotāju skaita būtu cittautieši. Un tagad, kad ANO izstrādāts dokuments, kas latviešus no šīm ordām pasargātu (gan Latvijā, gan Anglijā un citur), paši sev cilpu mauc kaklā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas