Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saeima noraida iniciatīvu par Kopdzīves likumu

Saeimas vairākums šodien nolēma noraidīt iedzīvotāju iniciatīvu par Kopdzīves likumu. Saeimas sēdē šis jautājums debates neraisīja. Lēmumu atbalstīja 48 deputāti, pret bija 18, bet četri parlamentārieši balsojumā atturējās. Vēl 12 deputāti balsojumā nepiedalījās.

Partijas Latvijas attīstībai vadītājs Juris Pūce parakstu vākšanu par šo priekšlikumu iniciējis pirms nepilniem trīs gadiem, un portālā Manabalss.lv iniciatīvu parakstīja vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju.

Iniciatīvas pieteikumā portālā Manabalss.lv tika uzsvērts, ka patlaban valsts aizsardzība nav pieejama nelaulātiem pāriem - valsts dažādā veidā apgrūtina šo pāru dzīvi un rada necilvēcīgas situācijas, kuras šie pāri nevar atrisināt.

"Partneris, kura nelaulātais dzīvesbiedrs cietis negadījumā, nedrīkst pieņemt nepieciešamos medicīniskos lēmumus sava dzīvesbiedra vietā. Nelaulāts dzīvesbiedrs nesaņem sava partnera kopšanas tiesības invaliditātes gadījumā. Nelaulāti dzīvesbiedri nesaņem nodokļu atvieglojumus, nevar mantot, nesaņem atbalstu no valsts vai pašvaldības dzīvesbiedra bojāejas gadījumā. Šo un līdzīgu apstākļu iespaidā valsts nedrīkst radīt šķēršļus Latvijas pilsoņiem tikai tāpēc, ka tie nav izvēlējušies vai šobrīd nemaz nevar laulāties ar saviem dzīves partneriem," iniciatīvas pieteikumā pauda Pūce.

Pieņemot Kopdzīves likumu, Latvija atzītu katra cilvēka tiesības uz savu personisko ceļu uz laimi, uzsvēra Pūce, piebilstot, ka tādējādi tiks nodrošināta līdztiesība starp laulātiem un nelaulātiem pāriem, kopā dzīvojošas pilngadīgas personas spēs atrisināt daudzās juridiskās problēmas, ko rada pašreizējās tiesiskās sistēmas nepilnības, tai skaitā nodrošinās nelaulātu pāru tiesības uz valsts aizsardzību un aizsargās ārpus laulības dzimušus bērnus, un piešķirs dažāda veida ģimenēm līdzīgas tiesības attiecībās ar valsti.

Tikmēr koalīcijas politiķu vairākums līdz šim pauda skeptisku vai noraidošu pozīciju par šo priekšlikumu.

Top komentāri

ta nu gan
t
Un ko darīja tie 18 nepieminētie?
par anālo virzienu runājot...
p
Kārlītis mēdijos plātījās, ka 6 gadus esot nodzīvojis kopā ar, paša vārdiem runājot, "absolūtu ēzeli", un tāds te pamācīs citus? Visi, kas viņam nepiekrīt, uzreiz tiek lamāti par "deģenerātiem, rusnacistiem"... Vai nebūtu laiks doties pie psihiatra un nopietni pārbaudīt savu veselību?
Jāā..
J
spriežot pēc komentāriem "varonīgais troļļu mednieks ar apses mietu rokā un petrolejas lākturi uz galda" izrādījās prasts zilītis...kas to būtu domājis :-) bet kas viņam par leksiku "nacisti, dauņi, idiotšovmeņi, deģenerāti" īsts savas slimīgš novirzes kultūras nesējs...Un šoreiz paldies deputātiem, ka šādiem "troļļu medniekiem" neļauj oficiāli reģistrēt kopdzīvi un adoptēt bērnus lai deformētu viņu psihi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas