Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Saeima vēlreiz par termiņuzturēšanās atļaujām lems tikai nākamgad

Saeima ceturtdien nodeva izskatīšanai atbildīgajā komisijā Valsts prezidenta Andra Bērziņa otrreizējai caurlūkošanai parlamentā nodotos likuma grozījumus termiņuzturēšanās atļauju jautājumā.

Ņemot vērā, ka Valsts prezidents atdevis Imigrācijas likuma grozījumus otrreizējai caurlūkošanai, priekšlikumu iesniegšanas termiņš Saeimā būs līdz 20.decembrim un tos Saeimas sēdē plānots skatīt tikai 30.janvārī, jaunā gada sākumā termiņuzturēšanās atļauju izsniegšanas ierobežojums, uz ko uzstāja Nacionālā apvienība (NA), vēl spēkā nestāsies.

Atbildīgā par prezidenta izbrāķēto likuma grozījumu izmaiņām būs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Iepriekš par to lēma Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Saeimas Kārtības rullis paredz, ka likumprojektā izskatāmi būs tikai Valsts prezidenta izteikie iebildumi un priekšlikumi, un tie skatāmi vienā lasījumā.

Deputātu vairākums ceturtdien balsojumā arī nolēma, ka priekšlikumu izskatīšanas termiņš būs vienu mēnesi ilgs. Nacionālā apvienība, kas uzstāja uz termiņuzturēšanās atļauju skaita mazināšanu, šo termiņu vēlējās krietni īsāku - tikai vienu nedēļu. Priekšlikumus Imigrācijas likuma grozījumiem deputāti varēs iesniegt līdz šā gada beigām, bet par to pieņemšanu parlaments lems nākamā gada 30.janvārī.

31.oktobrī pieņemtie Imigrācijas likuma grozījumi, kurus Valsts prezidents pagājušajā nedēļā nosūtīja otrreizējai caurlūkošanai Saeimā, paredzēja, ka 2014. gadā pirmreizējo termiņuzturēšanās atļauju pieteikumus pieņems no 700 nekustamo īpašumu pircējiem, kas par īpašumu samaksājuši vismaz 150 tūkstošus eiro, bet vēl 100 termiņuzturēšanās atļaujas piešķirtu investoriem, kuri nekustamo īpašumu iegādē ieguldījuši vismaz pusmiljonu eiro.  Savukārt 2015. un 2016. gadā šī kvota tiktu samazināta par 175 pieteikumiem katru gadu.

NA pārstāvji jau izteikušies, ka cer uz koalīcijas partneru "veselo saprātu un patiesu gribu pildīt iepriekš panākto vienošanos".  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas