Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Saeimas komisija atbalsta aizliegumu audzēt kažokzvērus tikai kažokādu ieguvei

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien trešajā, galīgajā, lasījumā atbalstīja grozījumus Dzīvnieku aizsardzības likumā, kas paredz aizliegt audzēt kažokzvērus tikai kažokādu ieguvei, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Dzīvnieku audzēšana un nogalināšana kažokādu dēļ ir neētisks, cietsirdīgs un izzūdošs uzņēmējdarbības veids, norādīts deputātu iesniegtā likumprojekta anotācijā. Tajā ietverta arī atsauce uz aptauju, kurā secināts, ka dzīvnieku audzēšanu un nonāvēšanu kažokādu ieguvei neatbalsta 63% Latvijas iedzīvotāju.

Tautsaimniecības komisijas atbalstītie grozījumi paredz no 2028.gada 1.janvāra aizliegt audzēt un turēt lauksaimniecības dzīvniekus, ja audzēšanas vai turēšanas vienīgais vai galvenais nolūks ir kažokādu ieguve.

Komisijas priekšsēdētājs Krišjānis Feldmans (K) norādīja, ka atbilstoši procedūrai līdz šā gada 22.augustam Ekonomikas ministrija bija lūgusi Eiropas Komisiju sniegt viedokli par likumprojektu. "Eiropas Komisijas iebildumi par likumprojektu nav saņemti, līdz ar to nav šķēršļu virzīt šo likumprojektu izskatīšanai galīgajā lasījumā Saeimas sēdē," uzsvēra Feldmans.

Lai grozījumi Dzīvnieku aizsardzības likumā stātos spēkā, tie vēl galīgajā lasījumā jāatbalsta Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas