Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Saeimas komisija iztaujās NEPLP par LTV jaunās vadības izraudzīšanos

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 2.aprīlī, ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvjiem pārrunās bažas raisījušo situāciju ar Latvijas Televīzijas (LTV) jaunās vadības izraudzīšanos, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem sacīja komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV).

Viņš norādīja, ka šis jautājums ir dienas kārtībā un tiks risināts. Politiķi sekošot līdzi, kā situācija attīstās šonedēļ, NEPLP sniedzot skaidrojumu arī partiju frakcijās, taču asas rīcība šajā gadījumā nav paredzēta, pauda deputāts.

Komisijas vadītājs norādīja, ka viena iespēja būtu iet "Dimanta ceļu", kad Saeima lēma par Aināra Dimanta atlaišanu no NEPLP priekšsēdētāja amata, kas drīzāk būtu vērtējams kā "ilgais ceļš kāpās". Savukārt otrs variants esot pieņemt Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumu, izšķiroties, vai ir atsevišķa padome sabiedriskajiem medijiem, un kā tā tiek ievēlēta, skaidroja politiķis. Pieņemot šo likumu, attiecīgi "kāzusi" ar LTV valdes iecelšanu nenotiktu, pārliecināts Kaimiņš.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) medijiem norādīja, ka deputātiem ir dažādi jautājumi, tāpēc frakcijas ir uzaicinājušas NEPLP paust redzējumu par situāciju. Pēc padomes pārstāvju uzklausīšanas tiks sniegts vērtējums, pauda premjers.

Kaimiņš norādīja, ka sabiedriskajā telpā ir izskanējušas bažas par to, kā tika ievēlēti LTV valdes locekļi, kad balsot varēja tikai NEPLP pārstāvji. Politiķi esot pārsteidzis tas, ka, pretēji sākotnēji izskanējušajai informācijai, Pārresoru koordinācijas centrs nevarēja piedalīties balsojumā.

Tāpēc par šo situāciju plānots iztaujāt NEPLP Cilvēktiesību komisijas sanāksmē, kad slēgtā sēdē NEPLP pārstāvji tiks uzklausīti arī par situāciju ar teletilta nodrošināšanu starp LTV studiju un televīzijas kanālu Russia Today.

Kā ziņots, NEPLP ir nolēmusi LTV valdes priekšsēdētāja amatā iecelt Latvijas zāļu ražotāja Olainfarm mārketinga tirgus datu analītiķi Eināru Gielu, savukārt LTV valdes locekļa digitālās attīstības un satura jautājumos amatam padome izvēlējās XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku izpilddirektori Evu Juhņēviču. Abiem izraudzītajiem nav darba pieredzes mediju jomā.

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) aicina NEPLP atcelt lēmumu par LTV valdes locekļu apstiprināšanu un izsludināt atkārtotu konkursu, aģentūru LETA informēja asociācijā. LŽA uzskata, ka NEPLP izraudzītie jaunie valdes locekļi pēc būtības neatbilst konkursa nosacījumiem un augstajām amata prasībām. "Izraudzītajam valdes priekšsēdētājam nav nekādas vērā ņemamas vadības pieredzes, bet par satura attīstību atbildīgajai valdes loceklei nav pieredzes mediju darbā, ko pati padome iepriekš atzina par noteikti nepieciešamu," pauda asociācijā.

Savukārt Jaunā konservatīvā partija paziņojusi Saeimas Mediju politikas apakškomisijai prasīs anulēt LTV valdes konkursa rezultātus, kā arī aicinās izvērtēt NEPLP darbības likumību, izraugoties LTV valdes locekļus. Citi politiķi gan norāda, ka Saeimai nav tiesības lemt par LTV valdes konkursa rezultātiem.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
KREMLIS APČAMDA LTV ...?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
šāda veida izraudzīšanās >ir ņirgāšanās par Latviju !
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
Mēs nebijām barikādēs lai šodien ļautu kautādam NEPLP ņirgāties par mūsu Latviju ! Tā ir ŅIRGĀŠANĀS !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas