Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Saeimas komisija pieprasa informāciju par RD institūciju un uzņēmumu konsultantiem

Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija pieprasījusi Rīgas domei līdz 30.aprīlim iesniegt informāciju par visu tās institūciju un uzņēmumu konsultāciju sniedzējiem, informēja komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens (KPV LV).

Līdz 30.aprīlim aptuveni 340 Rīgas domes institūcijām un pašvaldības uzņēmumiem Saeimas komisijai jāiesniedz informācija par piesaistītajiem konsultantiem un konsultāciju uzņēmumiem pēdējo trīs gadu laikā.

Iepriekš Publisko izdevumu komisijas deputāti iepazinušies ar auditorkompānijas Ernst&Young Baltic "noslepenoto" ziņojumu par SIA Rīgas satiksme darbību. Ģirģens pauž gandarījumu par Valsts policijas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzsāktajām pārbaudēm Rīgas pašvaldības SIA Rīgas satiksme konsultantu lietā par, iespējams, fiktīvu nodarbinātību.

"Komisija ir apmierināta, ka tās darbs ir rezultējies ar tiesībsargājošo institūciju uzsāktajām pārbaudēm Rīgas satiksme konsultantu un to uzņēmumu lietā. Šobrīd vēlamies pārliecināties, ka līdzīga prakse nav piekopta arī citās Rīgas domes iestādēs un kapitālsabiedrībās," atzīmē Ģirģens.

Saistībā ar, iespējams, fiktīvu nodarbinātību pašvaldības uzņēmumā SIA Rīgas satiksme Publisko izdevumu komisijas vadītājs aicināja arī Valsts ieņēmumu dienestu veikt nodokļu pārbaudes šo konsultāciju sniedzēju uzņēmumos. Savukārt dienesta atbildi, ka šādas pārbaudes tiks veiktas ierastajā kārtībā, neņemot vērā komisijas norādes par situācijas nopietnību, Girģens uzskata par nepieņemamu.

Top komentāri

Putins
P
ušakova caurums arī ,,konsultēja'' rīgas ūdeni.
nu kā tad
n
kārtējā darba imitācija...lai ar to nodarbojas tiesībsargājošāsiestādes!
Vidiš
V
vēl viens apsmiekls ,atkal komisija , tur taču darboijas knab mab policija , prokurori , atkal stulba komīzija , kura tikai naudas pelnīšanas nolūkā , kāda jēga ka šie ko atradīs , tiesāt vienalga netiesās , pedifīļu komīzija uzdevumu izpildīja bet kad ādamzons no tribīnes gribēja rezultātu paziņot tad teica ka nevajag , kautgan adamzons ņēma un nosauca mūsu valsts galvenos pedifīļus , ar birkavu un saraiņo priekšgalā. Pr trīsmiljonu nozagto no latvenergo , klomīzijas pr-tājs penteļjevs izkāpot no lidmašinas cukā pa trapu nogāzās , no kabatām izbira kreditkartes ar nezināmas izcelsmes kukuļu naudām , bet rezultā nekādu noziedzīgu nodarījumu tā i neatklāja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas