Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Saistībā ar izsludināto ārkārtējo situāciju pašvaldībām ir tiesības pārcelt NĪN apmaksas termiņu

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pašvaldībām ir tiesības pārcelt nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) apmaksas termiņu, aģentūrai LETA norādīja vietnes epakalpojumi.lv uzturētājs SIA ZZ Dats.

Uzņēmums atgādināja, ka līdz 2020.gada 31.martam veicams kārtējais NĪN maksājums. Saskaņā ar likumu Par nekustamā īpašuma nodokli, NĪN maksājumi veicami vienu reizi ceturksnī ne vēlāk kā 31.martā, 15.maijā, 17.augustā un 16.novembrī vai kā lēmusi pašvaldība saistībā ar Saeimā pieņemto likumprojektu Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību paredzēto tiesību pašvaldībām 2020.gadā noteikt citus NĪN samaksas termiņus, kas atšķiras no likumā Par nekustamā īpašuma nodokli noteiktajiem, tos pārceļot uz vēlāku laiku 2020.gada ietvaros. 

Saistībā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju pašvaldību klientu apkalpošanas centri ir slēgti apmeklētājiem, tādējādi zaudēta iespēja norēķināties skaidrā naudā. ZZ Dats aicina sekot līdzi informācijai par NĪN jaunajiem apmaksas termiņiem savas pašvaldības mājaslapā. 

Nomaksāt NĪN iespējams pašvaldības norēķinu punktos, bankā, internetbankā, portālā www.epakalpojumi.lv un www.latvija.lv

ZZ Dats atgādināja, ka, veicot maksājumu internetbankā, būtiski ir pārliecināties, vai pārskaitījums adresēts pašvaldībai, kas izsūtījusi paziņojumu par NĪN nomaksu. Pārskaitījums veicams uz kādu no tiem pašvaldības kontiem, kas norādīti sagatavotajā maksāšanas paziņojumā. 

Portālos pieejami pašvaldību banku konti NĪN samaksai, kā arī nodokļa maksātājam automātiski uzrādās visa nepieciešamā informācija maksājuma veikšanai. Portālā www.epakalpojumi.lv iespējams veikt nomaksu arī par citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumiem. 

ZZ Dats aicina nodokli samaksāt laicīgi, jo saskaņā ar likumu par laikā neveiktu maksājumu tiek aprēķināta nokavējuma nauda 0,05% apmērā no nesamaksātās summas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas