Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Seši Latvijas karavīri turpina misiju Irākā

Neraugoties uz to, ka NATO apturējusi Irākas drošības spēku apmācības, visi seši Latvijas karavīri turpina savu misiju Irākā, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļas vadītāja Anete Gnēze.

Viņa skaidroja, ka Latvijas karavīri neietilpst NATO vadītajā apmācību misijā, kuras aktivitātes tika apturētas, bet gan ASV vadītajā drošības uzturēšanas misijā Dānijas kontingenta sastāvā, un šī misija aizvien turpinās.

Pagaidām AM rīcībā nav informācijas, ka ASV vadīto drošības uzturēšanas misiju Irākā būtu plānots pārtraukt, norādīja Gnēze.

LETA jau ziņoja, ka sestdien NATO apturēja Irākas drošības spēku apmācības. NATO misija Irākā, kurā piedalās vairāki simti karavīru, apmāca Irākas karavīrus, atsaucoties Irākas valdības aicinājumam, lai nepieļautu džihādistu grupējuma Islāma valsts atgriešanos. Alianses pārstāvis sakariem ar presi Dilans Vaits norādīja, ka NATO misija tiek turpināta, bet apmācību aktivitātes šobrīd ir apturētas.

AM pārstāvis Kaspars Galkins sestdien aģentūrai LETA norādīja - ņemot vērā, ka Latvijas karavīru apmācības grupa Irākā atrodas Dānijas kontingenta sastāvā, tad Latvijai jāseko tam, kādi būs Dānijas lēmumi attiecībā uz turpmāko dalību misijā.

Viņš atgādināja, ka nākamnedēļ valdība lems, vai Latvijas karavīriem turpināt dalību misijā Irākā. Pēc tam galīgais lēmums šajā jautājumā būs jāpieņem Saeimai. AM patlaban iestājas par to, ka dalība ir jāturpina, atkārtoti uzsvēra Galkins.

Irākā sestdien divas raķetes trāpījušas Al Baladas gaisa spēku bāzē, kur ir izvietoti ASV karavīri, bet stingri apsargātajā Bagdādes Zaļajā zonā, kur atrodas valdības iestādes un vēstniecības, tai skaitā arī ASV vēstniecība, trāpījuši divi mīnmetēju šāviņi, pavēstīja avoti drošības struktūrās. 

Jau ziņots, ka ASV prezidents Donalds Tramps svētdien paziņoja, ka ASV ir gatavas dot triecienu 52 mērķiem Irānā, ja Irāna uzbruks ASV objektiem vai pilsoņiem, atmaksājot par ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanu.

Piektdien ASV raķešu triecienā triecienā pie Bagdādes lidostas tika nogalināti desmit cilvēki - pieci irākieši un pieci irāņi, arī Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandieris ģenerālis Kasems Sulejmani un Irākas militārā grupējuma Hashed al Shaabi (Tautas mobilizācijas spēki) vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss. Šis trieciens bija vērsts pret Sulejmani un tika īstenots pēc Trampa rīkojuma.

Pēc trieciena Pentagons paziņoja, ka "Sulejmani aktīvi izstrādāja plānus uzbrukt amerikāņu diplomātiem un karavīriem Irākā", kā arī, ka Kudsas spēki ir "atbildīgi par simtiem amerikāņu un koalīcijas karavīru nāvi un vēl tūkstošiem ievainošanu". Tostarp Savienotās Valstis vaino Sulejmani, ka viņš apstiprinājis 31.decembrī notikušo proirānisko protestētāju uzbrukumu ASV vēstniecībai Bagdādē.

Irāna ir draudējusi atriebties par Sulejmani nāvi.

 

Top komentāri

kareivis
k
Domāju, ka ar mūsu karavīriem Irākā ir jābūt arī Latvijas aizsardzības ministram un kādiem 3 Saeimas deputātu pārstāvjiem. Ja valdība un Saeima uzskata, ka Latvijas karavīri Irākā pārstāv Latvijas valsts intereses, tad arī lēmējvarai ir jābūt blakus Latvijas karavīriem.
anonīms
a
Ja Latvija būtu tiesiska valsts, tad šos cilvēkus par prettiesisku piedalīšanos citas valsts okupācijā tiesātu kā tiesāja tos, kas karoja Donbasā.
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Veseli seši (6)?!? Turpina MISIJU? Kāda tieši ir MISIJA, kuras veikšanai pietiek ar sešiem (6) karavīriem???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas