Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Šovasar vairāk nekā 250 kilometriem autoceļu veikts virsmas apstrādi

Šogad uz daudziem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem notiks asfaltēto segumu atjaunošana ar virsmas apstrādes metodi - kopumā vairāk nekā 250 kilometriem autoceļu, informē VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Šī tehnoloģija paredz esošā ceļu klājuma bojājumu labošanu un vienlaidus plānas, izturīgas sīkšķembu kārtas izveidi, kas piesaistīta pamatnei ar bitumena emulsiju. Virsmas apstrāde ar salīdzinoši nelieliem izdevumiem ļauj ievērojami uzlabot ceļu kalpotspēju mēreni noslogotu ceļu posmos ar vidēju nolietojuma pakāpi. Šādi darbi šogad plānoti 48 ceļu būvobjektos visā valsts teritorijā 257 kilometru kopgarumā, un paredzams, ka tie tiks paveikti līdz augusta vidum, informē LVC.

Virsmas apstrāde notiek ātri un parasti ilgst vien dažas dienas, tomēr darbu izpilde saistīta ar būtiskiem satiksmes ierobežojumiem. Darbi tiek veikti pārmaiņus ceļa joslās, organizējot reversīvo kustību ar ceļa zīmju, luksoforu vai satiksmes regulētāju palīdzību.

Satiksmei pa jaunizveidoto klājumu nosaka ātruma ierobežojumu atkarībā no faktiskās situācijas uz laiku līdz piecām dienām, lai uz ceļa virsmas esošās nesaistītās šķembas nebojātu transportlīdzekļus.

LVC aicina autovadītājus ņemt vērā noteiktos satiksmes ierobežojumus, ievērot maksimālā atļautā braukšanas ātruma limitu, ieturēt lielāku distanci starp transportlīdzekļiem un izvairīties no straujas manevrēšanas jaunizveidotās virsmas apstrādes posmos. Tāpat LVC atgādina, ka valsts ceļu tīklā rit aktīva remontdarbu sezona, kopumā 34 objektos, tādēļ autovadītājiem ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem būvdarbu zonās.

No 16. jūnija plkst.10 līdz 20. jūnija plkst.14 satiksmei tiks slēgts četrus kilometru garš posms uz autoceļa A1 Rīga–Ainaži. Apbraucamais ceļš ir šim ceļam paralēli esošais autoceļš V30 jeb Rīgas gatve no tā sākuma līdz pat Muiža ielai. Satiksme tiks regulēta ar ceļazīmēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas