Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Strīķe: Korupcijas apkarošana nav iespējama bez iedzīvotāju atbalsta

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) augstu vērtē sabiedrības ieguldījumu cīņā pret korupciju, jo tā nav iespējama bez iedzīvotāju atbalsta un uzticēšanās, portālam Diena.lv uzsvēra KNAB priekšnieka vietniece korupcijas apkarošanas jautājumos Juta Strīķe.

10.oktobrī aprit deviņi gadi kopš dibināts KNAB un Saeima iecēla amatā pirmo KNAB priekšnieku.

“Izveidojot Latvijas pretkorupcijas iestādi, Latvija uzņēmās lielu izaicinājumu. Pateicoties sabiedrības atbalstam un KNAB darbībai, šajos deviņos gados korupcijas novēršanā un apkarošanā ir sasniegts ievērojams progress, mazinot koruptīvas rīcības iespējas valsts amatpersonu darbībā,” skaidroja J.Strīķe.

Savas darbības laikā KNAB nosūtījis prokuratūras iestādēm kriminālvajāšanas uzsākšanai 183 krimināllietas kopumā pret 421 personu. Saistībā ar valsts amatpersonu pieļautajiem pārkāpumiem KNAB ir sācis kopumā 1 202 administratīvā pārkāpuma lietas, to ietvaros ir pieņemti 1 159 lēmumi, administratīvi sodot 798 amatpersonas.

Šajos deviņos gados KNAB ir uzraudzījis sešas priekšvēlēšanu kampaņas un rosinājis vairākus nozīmīgus priekšlikumus politisko partiju finansēšanas sistēmas un priekšvēlēšanu aģitācijas tiesiskā regulējuma pilnveidošanai. Kopumā KNAB pieņēmis 223 lēmumus par politisko partiju saukšanu pie administratīvās atbildības un atklājis pretlikumīgi saņemtos vai izlietotos finanšu līdzekļus vairāk nekā 2 miljonu latu apmērā.

KNAB atzinīgi novērtē Latvijas un ārvalstu sadarbības partneru ieguldījumu koruptīvu nodarījumu atklāšanā negodprātīgu amatpersonu darbībā. Liela nozīme veiksmīgas KNAB darbības nodrošināšanā ir plašsaziņas līdzekļiem, kuri šajos deviņos gados ir plaši atspoguļojuši un skaidrojuši sarežģītās korupcijas problēmas, teikts KNAB paziņojumā presei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas