Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šuplinska: Ja visi skolēni lietos sejas maskas, prasība par kvadrātmetriem nebūs obligāta

Ja visi skolēni klātienes mācībās lietos sejas maskas, prasība par audzēkņiem nodrošināmajiem kvadrātmetriem skolām nebūs obligāta, šorīt Latvijas Radio stāstīja izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP).

Šuplinska pastāstīja, ka valdība šodien lems par turpmāko mācību procesa organizēšanu, tostarp par asas viedokļu atšķirības sabiedrībā izraisījušo prasību visiem skolniekiem, tostarp mazāko klašu audzēkņiem, visā mācību procesā skolā lietot sejas maskas.

Ministre pauda nostāju, - ja norma par masku lietošanu paliks spēkā, kā arī skolas nodrošinās mācību telpu pastiprinātu vēdināšana un dezinfekciju, tad prasība par audzēkņu blīvumu klasēs, katram nodrošinot vismaz trīs kvadrātmetrus, tiks noteikta kā vēlama, nevis obligāta norma. Katrā konkrētā izglītības iestādē gan tikšot vērtēti arī unikālie apstākļi.

Pašlaik tiek plānots, ka 1.- 4.klašu skolnieki klātienes mācībās atgriezīsies no 11.janvāra, bet pārējiem vismaz ārkārtas situācijas laikā mācības turpināsies attālināti.

Šuplinska atgādināja, ka vecākajās klasēs attālinātās mācības notiek jau kopš 26.oktobra. Pēc viņas vārdiem, pētījumi liecinot, ka attālinātajā mācību procesā mazākās klases apgūstot vien 50% mācību vielas, vecāko klašu audzēkņi iespējot vairāk, bet, ja attālinātās mācības tomēr ieilgst, tad ir liels mācību kvalitātes samazināšanās risks arī lielākajās klasēs.

Ministre uzsvēra, ka attālinātās mācības nav viens pret vienu tas pats, kas klātienes mācības, jo tajās atsakās no mazāk nozīmīgākām tēmām. Politiķe arī atzina, ka skolu spējas nodrošināt attālinātās mācības ir ļoti atšķirīgas, un daļa iestāžu šajā jomā ir krietni spējīgāka par citām.

Šuplinska uzsvēra, ka vēlas, lai pedagogus iekļauj kā prioritāri pret Covid-19 vakcinējamo grupu, lai viņus varētu sākt vakcinēt jau janvārī vai februārī ar Pfizer vakcīnām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas